4 provincies, 5 steden in 19 dagen - dolle pret!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne
04 Augustus 2011 | Canada, Toronto
Even terug waar we gebleven waren! Ik ging Eric ophalen en die was inderdaad te laat toen elkaar natuurlijk ook nog misgelopen, maar goed dankzij de wonderen van de mobiele telefoon hadden we elkaar zo gevonden! Vooral lekker rustig aangedaan! Een oud vertrouwd pizza en bier dineer was voldoende om het ijs weer te breken. De dag ernaa zou Marije 's avonds aankomen in Toronto. Het was hier een heerlijke dag dus lekker bij distillery district alle verschillende soorten bier gedronken die ze hadden. Eric aan de kook gezet en Marije opgepikt. Alles was hardstikke goed gegaan, alleen helemaal gebroken.
De volgende dag meteen een druk programma, naar de Niagara Falls geweest, waren Marije en Eric allebei nog niet geweest. Was een prachtige dag en wederom zeikesnat geworden op de Maid of the Mist. Redelijk op tijd weer vertrokken want we wilde nog graag naar de Baseball (honkbal) wedstrijd van de New York Yankees tegen Toronto Blue Jays. Maar zoals altijd zat het verkeer naar Toronto toe niet echt mee, snel de bus uitgesprint en we hadden alleen de eerste ronde gemist. Geen probleem aangezien er toch nog voldoende andere kwamen. Ook dit was echt super gaaf, niet zo vet als een ijshockey wedstrijd maar toch ook wel een hele aparte gewaarwording. Lekker pilsje erbij, lekker weer en goed gezelschap tja dan is Toronto op eens zo slecht nog niet ;).
De dag daarna voornamelijk rustig aangedaan, en gepakt, Eric vertrok laat in de middag alweer naar het vliegtuig door naar Vancouver voor een bezoek aan zijn vrienden en ouders. Ik moest mijn kamertje leeghalen en alles naar boven verkassen. Plus we moesten alle spulletjes pakken voor New York. We waren goed georaniseerd en op tijd klaar. De ellende begon pas bij het busstation..
New York:
We kwamen dus aan bij het busstation en daar stond dus al een MEGA rij, genoeg om alvast 1.5 bus mee te vullen. Toen begonnen ze natuurlijk ook nog eens veelste laat met mensen de bus in te laten. Het duurde allemaal in en uit. Wij waren aan de beurt vroeg de busschauffeuse wat voor soort paspoort we hadden. Ja een Nederlands, en volgens mij wist ze niet dat ons land bestond.. Of we dan geen visum nodig hadden.. Nee, want je mag als Nederlander 3 maanden naar de USA zonder visum, dat wist ik.. Ja ja ben af en toe wel goed voorbereidt. Dus we mochten de bus in. Zit er een Nederlands stelltje achter ons, even gevraagd of hun een visum of dergelijke hadden.. Nee dat was niet nodig maar je moest wel een ESTRA (of zo iets) formulier via internet hebben.. Unnuh wattuh? Juist dus ik de bus weer uit, onderweg een Frans stelltje tegen, nee nee geen visum wel Estra.. Kut kut kut kut. Hop marije geseind en die bus uit.. Buschauffeuse link dat we onze tickets en baggage terug moesten. Ik link dat zij nergens iets vanaf wist.. Dus naar de service balie binnen, daar hebben de mensen wel computers maar kunnen ze niet op internet. Alleen de vent verzekerde ons dat je dat formulier ook bij de grens zou moeten kunnen tekenen. Aangezien de USA niet kan verlangen dat je internet/printer etc hebt.. Even voor de duidelijkheid dit was allemaal rond middernacht al. Plus het ergste wat ons kon overkomen was een nachtje overnachten bij de grens, toch? Tjah, oke dan nemen we de gok toch maar. Onze bus was natuurlijk al vertrokken, er ging nog een andere bus maar daarvoor moesten we weer geld betalen om ons ticket te laten omzetten.. Maar de bus was verder zo goed als leeg, dus dat was wel prettig. Komen we bij de grens aan moeten we 2 uur wachten omdat er verschillende andere bussen voor ons zijn. Toen mochten wij eenmaal.. Stelde het allemaal geen reet voor, moesten de standaard vragen beantwoorden. Hoe lang ben je al in Canada, waarom, hoe lang blijf je, wat ga je in de USA doen bla bla bla. Netjes beantwoord, formuliertje ingevuld, vinger afdrukken laten scannen en iris laten scannen allemaal erg sciencefiction achtig.. Maar goed 6 dollar betaald en we waren in de USA! Hoppakee! Onze bus stopte bij Buffalo en toen zouden we daar weer over moeten stappen op de oude bus. Die zat natuurlijk vol, maar gelukkig waren er enkele mensen die er bij Buffalo uit moesten. Alleen dit alles duurde bij mekaar ook weer 2-3 uur. Dus rond half 5 ging we weer op pad! Pffj dit was echt een super lange reis, natuurlijk geen eten bij ons aangezien we niet wisten of dit over de grens kon, geen USA dollars dus het schoot allemaal niet zo op. Pas om 14:00 waren we uiteindelijk in New-York in plaats van de geplande 09:00 uur. Maar goed geen geklaag we waren er in ieder geval. Eerste indruk van New York: Ik heb nog nooit zoveel lelijke mensen bij elkaar gezien!
Verder druk groot hoog benauwd en bijna alles 24/7. Hostel was super groot, heel veel activiteiten, grote kamers met airco en luxe keuken! Ja hier konden we wel lekker vertoeven. Die avond was er een 'club' avond georganiseerd met het hostel. Daar maar meteen aan meegedaan. Om 22 uur verzamlen half uur later met de metro vertrekken gratis in de club en volle bak feesten. Wederom mijn ogen uitgekeken! Er waren 4 verdiepingen, elke verdieping een eigen genre en om 1 uur snachts begon er een circus op een van de verdiepingen.. Je kent het wel, dansers, vuurspuwers, mensen die in gordijnen uit het dak gevallen komen, stelten lopers en alles wat daar tussenin valt.. Super bizar en super vet! Dan roept de DJ ook nog eens: New York put your hans up! Dat is zo'n gaaf gevoel, echt niet normaal. Maar de voetjes begonnen op een gegeven moment wel voort zeer te doen dus het was tijd om even lekker plat te gaan liggen! Overdag hebben we de standaard 'must-see' dingen gedaan van New York zoals; statue of liberty, Bodies Exhibit, Ground zero (viel beetje tegen, nu nog steeds een bouwplaats), Rockerfeller centre, Crysler building, Grand central terminal, Central Park, Times square, de grootste Macy's ter wereld (8 verdiepingen - winkelcentrum), de grootste m&m winkel ter wereld etc. Alles was super goed te doen met de metro, de afstanden zijn anders echt te groot! De avond na het clubben hebben we een broadway musical gezien, Chicago. Het eerste gedeelte was wat moeilijk te volgen, de vermoeidheid slaat ook wel toe op het moment dat je stil zit. Tweede gedeelte ging stuk beter, was super vet, veel zang dans en alles wat erbij hoort. Hele gave sfeer, mensen waren ook echt opgetut voor een avondje 'uit'. Jaa wederom erg indrukwekkend. De laatste avond was de planning dat we het rustig aan zouden doen. Altijd als ik dat zeg gaat het mis. Nu was het dus ook niet anders.. We hadden lekker gekookt, flesje wijn erbij. Daarna was het teras party van het hostel. Biertje gepakt en bij 2 Braziliaanse dames aan tafel gaan zitten. Ook die waren niet vies van een pilsje en een goed avondje stappen. Het hostel had een pub-avond geregeld.. Tja toen begon het bij ons ook wel te kriebelen. Dus snel snel opgekleed en nagekomen. Eenmaal daar een pub naar mijn hart, 3 dollar voor een shotje Tequila, 1 dollar voor een pint bier. Daar ook een groep australiers tegen gekomen, tja die waren ook niet vies van een beetje alchohol. Tje en toen kwam de man met de hamer zo'n beetje.. Geen zorgen moeders, ik kon nog lopen en praten en denken en veelste veel kitsen. Dus het was tijd om naar huis te gaan. Serieus ik was echt nog geestelijk goed bij alleen de hele wereld draaide gewoon, en daar wordt ik dan weer misselijk van. Marije onderweg bij de supermarkt een flesje vitamine water en snoepjes gehaald zodat ik in ieder geval mijn suikers binnen kreeg.. Helaas ook daar was het al te laat voor, volgende dag natuurlijk een MEGA kater. Iedereen hier weet wel zo'n beetje dat je verschillende katers hebt.. 1) de ik weet het niet precies hoe ik me voel kater 2) hoofdpijn kater 3) kits kater onder te verdelen in 's avonds kitsen of 's ochtends kitsen of beiden 4) hoofdpijn + kitskater en ik had natuurlijk lucky number 5) volgens mij ga ik dood kater. Zelfs de volgende ochtend, alles wat in ging kwam er ook weer uit en dan heb ik het gewoon over water, reistabletjes, vitamine water en echt ALLES. Genieten genieten geniet dus! 'S avonds grote meid 's ochtends grote meid, dus wel de hele dag door gebracht in Central Park, tegen de middag begon ik gelukkig me ook weer een beetje mens te voelen. Mijn peertje bleef voort binnen en toen was het ook snel gefixed. 'Savonds weer terug met de bus naar Toronto, ging super goed. Bus vertrok optijd en reed goed door. New York zat er alweer op. Echt super super super super vet, veel te doen, slopend en het klopt wel wat onze Alicia zegt: 'Concrete jungle were dreams are of there's nothing you can't do'.
Halifax:
Rond 10:00 's ochtends waren we al terug bij Jane, daar nog snel een wasje gedraaid, opnieuw spullen gepakt en weer vertrokken naar het vliegveld. Een twee uur durende reis naar Halifax voor de boeg. Vliegtuig vertrok wat te laat maar daardoor kon ik precies mijn filmpje afkijken. Stelde verder ook niet veel voor. Waren laat in Halifax, taxi gepakt en die bracht ons naar het hostel. Hij had ook nog even een tour door Halifax gedaan. Heel lief maar op een gegeven moment wilde ik wel voort gewoon naar het hostel. Plus het was voort donker en af en toe reed hij wel erg langzaam dat ik zo iets had van.. dit is een beetje spooky. Maar goed toen kwam er ook nog een heel waarschuwingsverhaal uit over de straat van ons hostel. Dat was de criminelen buurt en heel veel donkere mensen en gevaarlijk en voor meisjes helemaal en bla bla bla. Ik zag vanuit mijn ooghoeken Marije een beetje angstig kijken. Eenmaal bij het hostel bood de taxi chauffeur zijn eigen appartement nog aan en vroeg hij ons nummer.. Tja dat vertrouw ik dan al helemaal niet. Via de achter ingang bij het hostel kwam er een donker vent, met een halve liter bier en een gigantische pruik de trap af.. Hij zou ons wel even inchecken.. Oh god waar waren we nu weer tercht gekomen. Maar goed beetje stoer doen, Marije was er niet erg gerust op. Ook maar meteen in bed geslopen en hopen op het beste. Volgende ochtend was er natuurlijk niks aan de hand. Even bij de rest nagevraagd wat er met deze buurt was, niks om je zorgen over te maken. Dus dat was alvast een geruststelling. Rustig Halifax wat bekeken, op een whale whatching boat geweest en alleen maar zeeduiven en kreeft gezien en vooral rustig aangedaan. De tweede dag hadden we een tour op de planning staan. 's Ochtends gekajakd op de atlantisch oceaan, wederom een activiteit waar ik met mijn wagen/zee ziekte niet erg goed tegen kan. Gelukkig zagen we continue land en het koude water werke ook verfrissend genoeg. Gelunched bij Peggy's cove waar Canada's meest bekende vuurtoren staat en daarna nog enkele uren gehiked. Super gaaf, groene heuvels met overal nog stenen van de ijstijd, verder super rustig, de oceaan om de achtergrond en ff geen verkeer, sirenes, knipperende lichtjes en geluidjes aan mn kop. Toen ook nog een stoer wezen 'caven'. Dus tussen verschillende rots spleten door gelopen, gebukt en geschaafd. Het ging eigenlijk allemaal heel erg goed tot bij de laatste rots, daar schoof Marije weg en die had beide benen helemaal open geschaafd - ai ai ai! Eenmaal terug bij de auto proberen schoon te maken en te ontsmetten en veder bij het hostel nog wat opgepoetst. Het was allemaal vrij oppervlakkig dus verder niks aan gedaan. Die avond wilde we wel graag stappen, alleen we konden niks naar onze zin vinden. Begonnen bij de Irish pub, dat was wel goed, live bandje erbij en je! Het publiek was alleen aardig oud, dus we wilde op zoek naar een meer club achtige gelegenheid, de eerste die we tegen kwamen was een beetje een raar tentje.. Verschillende mensen waarvan je niet kon zien of het man of vrouw was en verder een raar sfeertje. Dus door naar de tweede club/pub. Hier was geen reet te doen, dus braaf bijna een uur zitten wachten maar toen was er nog niks te doen dus beetje teleurgesteld naar huis gemoeten. Volgendedag was er de gay pride parade. Super leuk om te zien en ik was onder de indruk van hoeveel mensen er aan mee deden aangezien Halifax eigenlijk een soort 'vissers-stadje' is.. Kan je je voorstellen dat er zoiets georganiseerd wordt in Urk?! Dus dat was wel heel leuk! Het weer zat alleen niet helemaal mee.. Daarna nog wat cultuur gesnoven bij het Citadelle en verdedigingsfort. Die avond lekker met de mensen van het hostel gedronken, het was een beetje een alternatief groepje, ook een alternatief hostel maar wel erg gezellig gehad! Lekker drinken en gek doen was het motto van de avond zo'n beetje! Wat wel SUPER RANZIG was, was dat er een jongen behoorlijk zweeten in de kroeg, en dan heb ik het over echt zweten.. Dus geen kringeltje onder de oksel maar alleen de rand van zijn mouwen en de onderste rand van zijn t shirt waren nog droog-GADVER! nouja dat terzijde dus, het was een geslaagde avond. Dus de volgende dag tevreden afscheid kunnen nemen van Halifax! Nova Scotia is zeker nog een provincie waar ik naar terug wil en dan gewoon met de auto rondtrekken daar, super relaxte sfeer, aardige mensen mooie gebieden. Jup dat is erbij gekomen op het verlanglijstje!
De volgende dag dus op met de trein naar Quebec-city.
Quebec-city:
Ons derde vervoesmiddel; de trein. Tevens ook het meest relaxte vervoersmiddel, meeste ruimte en fijnse stoelen, was ook wel prettig aangezien het een 19 uur durende reis was! Al moet ik zeggen dat ik overal toch wel in slaap, dit was dus geen uitzondering. Mooi optijd vertrokken en ook aangekomen in Quebec. Het hostel was gelukkig 24/7 open dus om 6 uur sochends konden we al mooi onze bagage kwijt. We konden wel pas om 2 uur inchecken. Maar goed we hadden een plattegrondje meegekregen en zijn lekker de stad in gegaan. Kop koffie ging er wel in en de hele dag lekker wezen sight-seen. Was een lange dag dus veel gezien, super lekker weer dus lekker genoten. Quebec city is de hoofdstad van de enigste Franstalige provincie van Canada. Al spreekt iedereen in de pub, het restaurant of waar dan ook wel Engels. Sommige mensen op straat daarin tegen totaal niet. Maar goed ook daar hebben we ons liet door laten tegen houden. 's Avonds naar een gratis 3D voorstelling geweest, die zich buiten afspeelde. Dus aan de ene kant van de haven zat het publiek en aan de andere kant werd het geprojecteerd op een oud fabrieksgebouw. Er was verder geen teskt bij, dus lekker plaatjes gekeken. Ik moet zeggen dat ik er de ballen niet van snapte, maar goed ze hadden het wel erg leuk gemaakt. De avond daarna een gratis 50 minuten duurende voorstelling van Cirque du Soleil, die oorspronkelijk ook van een klein dorpje in de buurt van Montreal komen. Super indrukwekkend om te zien, ik geef toe het circus in de club van NY was er niks bij. Verder nog een waterval gezien en nog een avond weeste clubben. Daar waren wij de cirusattractie. Met kop en schouder staken we boven iedereen uit, niemand eet hier zijn groente volgens mij. Dat was echt super belachelijk, dus ze kijken ons aan alsof we een of andere freak show waren. In de gehele club, met verschillende verdiepingen, waren er 5 mensen groter dan ik. Als eerste Marije, en de andere 4 waren negers. Ja geen succes dus. Maar goed wel gelachen ook weer met een klein groepje van het hostel dus dan vermaken we ons toch wel. Toen zat het er helaas alweer op! Nog 1 bestemming te gaan.
Montreal:
Met de trein vanuit Quebec waren we een kleine 3 uurtjes later hier alweer. Onze kortste reis!! Het hostel hadden we zo gevonden, dit was alleen niet erg goed. Plastic bedden, plastic kussen, stapelbedden met 3 verdiepingen en dan 3 van zulke bedden in een kamertje van minder dan 15m2. We zouden elke avond wel MOETEN drinken anders konden we hier toch met geen mogelijkheid slapen?!?! De hostel eigenaar was zo'n verschrikkelijke over het paard getilde Franse fransman. Die menen allemaal dat Frans net als Engels en Spaans ook een wereldtaal is. Hij was niet erg behulpzaam en de andre franse in het hostel zeiden verder ook niks tegen ons. Nja dan niet, wij zorgen wel dat we hier alleen zijn voor te slapen en doen lekker verder ons eigen ding. Zo gezegd zo gedaan, Montreal is weer een stuk groter met ongeveer 1 miljoen inwoners. Ook heeft het nog een oud gedeelte wat erg leuk was! Sommige plekken waren iets minder sfeervol, zoals een winkelstraat met een 4 baans weg erdoor.. Maar goed hier kon iedereen ook weer Engels, veel te doen veel te zien. Nog veel belangrijker lekker bier!! Overal op zijn tijd dus van genoten, nog weeste White Water Rafting. Dit ging eigenlijk nog wat harder dan ik had verwacht, maar was wel super vet! Ook hier weer een gratis festival 'just for laughs'. Veel muziekanten dansers, zangers etc. Lekker genoten dus. Plus nog een avond een vuurwerk show, werd even ruim een half uur prachtig vuurwerk de lucht in geknald. Daarna een beetje een rustige stapavond. Het was overal druk dus we wisten niet zo goed waar we naartoe moesten en konden uiteindelijk niet helemaal onze draai vinden. Nja niks aan te doen, die avonden zitten er ook bij. Volgende dag wel fitjes gelukkig! De laatste avond nog in een heel gaaf tentje gezeten bij ons in de straat. Iedereen (die onder de 30 is..) kent de slushsies of shlushpuppies of hoe ze ook heten nog wel van vaak de vakantie in Frankrijk, spanje of Italie. De ijsdrankjes met veelste veel kleur geur en smaaktstoffen erin! Nou in deze tent hadden ze dus buiten bier, alleen maar slush mix drankjes. Dus een klats alcohol in je glas met vaakt iets van een snoepje en dan aanvullen met een verschillende slushie smaken. Hilarisch, hier dan ook op onze laatste avond goed van genoten. Helaas was het niet genoeg voor een goede nachtrust aangezien 3 mensen gigantische lagen te zagen, maar goed de dag daarna moesten we toch weer in de bus naar Toronto konden we daar verder pitten.
Toronto:
Tja helaas helaas een super vette vakantei gehad maar er was nu echt een einde aan gekomenn. 'S avonds rond 10en kwamen we in Toronto aan, lekker geslapen. De volgende dag hier nog wat rond gesjouwd, naar de CN tower geweest-eindelijk! Lekker Indisch gegeten-oooh wat ga ik dat missen!! Gister is Marije al vertrokken, ik ben nog bij het lab geweest en ben met een paar mensen uit weeste eten. Daarna hier heerlijk geslapen. Vandaag mijn laatste dagje gehad, rustig gedouched, al mijn spulletjes gepakt en mijn verhaaltje getyped. Mooie dag dacht ik zo, dadelijk weer naar het lab! Nogmaals uiteten, mijn dieet begint in Nederland wel weer.. :p. Dan brengt de labmanager me terug naar hier, halen we mijn spulletjes op en dan op naar het vliegtuig! Ja de laatste maand is super fijn geweest, echt van Canada genoten en zeker een land waar ik nog meer van wil zien. Maar niet nu, nu is het tijd om naar huis te gaan!
Liefs,
Anne
05 Augustus 2011 - 07:05
Mam:
Je hebt weer veel gezien en beleefd, veel alcohol gehad, je tolerantieniveau is weer redelijk op peil. Hert is een mooie afsluiting gewroden van je halfjaar in Canada. Nu lekker naar huis en morgen naar de Poolparty.
Tot straks -
05 Augustus 2011 - 07:09
Eef:
Je hebt je harde werken van de afgelopen maanden goed gemaakt de laatste paar weken, wat een belevenissen! Gelukkig ook nog je best gedaan om je alcoholtolerantie wat op peil te krijgen waar we morgen op de poolparty het resultaat van zullen meemaken. Tot vanmiddag op het vliegveld!
xx -
05 Augustus 2011 - 11:57
Thijs:
Ik zie dat de vrouwen zich geen zorgen maken over de alcoholtolerantie. Ik zeg: volgende week Ti Ta Tuinfeest, dus dat wordt Ti Ta Testen!