Op de grens van avontuurlijk of gruwelendig idioot - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Op de grens van avontuurlijk of gruwelendig idioot - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Op de grens van avontuurlijk of gruwelendig idioot

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

29 Januari 2009 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Na een heftig weekend ben ik ondertussen weer genoeg bijgekomen om het jullie mijn avonturen weer te vertellen! Ik zeg bij voorbaat al, ik mis nog steeds heel veel foto's maar zodra ik ze heb zal ik er weer wat opzetten. Wel erg fijn dat ik ze zelf uit kan zoeken, dus alle mindere foto's niet te zien zijn.. Zoals op sommige andere sites (ik zal geen namen noemen Mr. Flits) die smam dan ook bekijkt! Maar goed donderdag kwam ik thuis en werd ik zeer blij verrast met wat ik in de brievenbus vond. Ja hoor na 3 maanden heb ik mijn eerste Soos boekje binnen, dubbel zelfs! Frank bedankt :D! Daarna boodschappen gedaan voor het weekend, gewassen enzo je kent het wel. Gewoon het standaard leven van een full time werkende student! Vrijdag had ik maar een kort dagje op het werk, rond 2/3 uur naar huis gegaan, alle spullen gepakt voor ons weekendje weg eten gemaakt en meegenomen. Rond 4/5 uur zijn we vertrokken naar Whangarei, zijn we ongeveer 2 uur onderweg is de auto over-verhit. Naja maar van de snelweg afgegaan en deze gelegenheid maar meteen aangegrepen om ons avondeten te eten, tja moet wat. Na 45 minuten was de gehele toestand wat afgekoeld, voor de zekerheid overal waar we konden maar wat vers water bij gedaan. Gelukkig hadden we een 3 liter fles water bij. Onze trip maar vervolgd zonder verdere problemen, rond half 10 aangekomen in ons hostel. Daar niet veel meer gedaan, op tijd naar bed gegaan omdat het nog een paar lange dagen zouden worden. Zaterdag er weer vroeg uit, hele planning gemaakt: Whangarei falls, Whale bay, Paihia (Haruru falls) en Kerikeri (Rainbow falls). In Kerikeri hebben we een backpackers lodge gezocht en bij de 2e waar we kwamen was nog plek en ze hadden ook een bbq. Aangezien het heel de week al zinderend warm was, hadden we daar wel zin in! Dus even snel boodschappen gedaan ook enkele drankjes ingeslagen voor een chill avond. Er zaten redelijk wat mensen bij het hostel, wat echt in een super gezellige avond resulteerde! Allemaal mensen met zijn eigen verhalen onder het genot van een biertje, oooh ik heb een HEERLIJKE avond gehad! Ik voelde me wel behoorlijk verwend, alle gozers daar waren voor minimum loon manderijnen aan het plukken. 2 engelse jongens waren aan het rondtrekken, 1 zwitser wilde ook rondtrekken want die had over een jaar dienstplicht :O! Dan zat er nog een Deen een Kiwi en schrale Elly of Ally een candeese. De kiwi was een trucker van 24 die al gescheiden was en al! Pffj nou ben ik ff blij dat ik nog nooit een degelijke relatie heb gehad, hahaha! Maar goed het was echt een hele leuke avond, jammer dat we er maar 1 nachtje bleven. Zondag zijn we verder gereden naar Doubtless bay, hier even aan het strand gechilled en daarna weer verder gereden naar Henderson bay. Hier zouden we overnachten dus hadden we al onze spullen gedumpt en we wilde doorrijden naar Cape Reinga (Top NZ). Er zat een Franse gozer in dat hostel en die vroeg of hij mee mocht met ons omdat hij geen auto of iets had en alles deed liften. Nja dus die hebben we maar meegenomen. Omdat het nog redelijk vroeg was wilde we ook nog even naar de Sand dunes (zand duinen) dat was 20 km van de top. Daar deden ze aan Sand Surfing, oftewel met een klein body board een duin oplopen en naar beneden glijden. Nja ik ken mezelf dus al wel langer dan vandaag en ik heb altijd al een beetje moeite gehad met de grens: avontuurlijk en spannend of gruwelend idioot. Daarmee heb ik ook wel af en toe mijn naam gemaakt (lees Anne-acties). Dit was dus weer zo'n zelfde geval en natuurlijk heb ik gewoon een board gehuurd en ben ik die berg opgesjouwd. Marjolein had er ook wel oor naar, dus zijn we wel voorzichtig op de oefen berg begonnen, om te leren sturen remmen en toestanden.. Maar goed dat lukte eigenlijk niet maar na 3 keer hadden we het wel gezien en zijn we doorgegaan naar de Psyco-berg. Nou voordat je eens boven was! Helemaal buiten adem en al vol zand stond ik uiteindelijk op de top van die berg. Nja ik ben maar meteen ook naar beneden gesurft want ik had nog een laag zuurstof gehalte bij mn hersens en dan durfde ik het in ieder geval zeker. Nja omdat je helemaal in het zand zakt als je naar boven loopt moet je een andere weg die glad is naar beneden pakken, kwam ik achter toen ik aan het surfen was. Overal bobbels en op het begin gaat dat nog wel maar op het einde als je veelste hard gaat omdat je niet kunt remmen en sturen vlieg je dus half in de lucht!! Maar goed wonderbaarlijk weer zonder verwondingen ervan afgekomen behalve dat ALLES onder het zand zat! Bij Marjolein ging het gelukkig wat beter en die had ook echt een kick. Dat was echt super gaaf maar het was ook gewoon super vreemd: alles was groen van bos/gras of blauw van het water en dan is het net alsof iemand er ineens een gigantische zandbak daar wilde hebben, gewoon geen gezicht eigenlijk! Na dit avontuur doorgereden naar Cape Reinga, dit was super mooi om te zien echt prachtig uitzicht en kei gaaf! We wilde eigenlijk tot zonsondergang wachten maar dat zou te lang duren (3uur ofzo), dus daar hadden we geen zin in. Zijn we maar terug gereden en hebben we wat friet met hamburgers gehad als avondeten, we hadden voort ontzettende honger! Het hostel was wel relax maar voornamelijk oudere mensen, na een douche waar ik wel heel erg behoefte aan had lekker gaan slapen. We sliepen in een dorm, dat is dan gewoon een slaapruimte waar meerder mensen slapen. Normaal is deze apart voor mannen en vrouwen, helaas was dat hier niet. Gevolg: een oude vent die zodra hij het bed raakt begon te ronken waar je u tegen zegt. Alsof je midden in een houtzagerij lag te pitten. Dus ik lag me op te vreten in dat bed en na 2 minuten had ik het wel gezien. Ik kon niets bedenken waarmee ik die vent stil zou kunnen krijgen dus heb ik mn zooitje maar gepakt en ben ik op de bank gaan liggen van de tv kamer. Waar het heerlijk stil was! Toch nog een redelijke nachtrust gehad en weer vroeg op! Dat ging behoorlijk stroef omdat ik in mn hele lijf spierpijn had, tjah het was toch wel beetje idioot dus het sand surfing!Na het ontbijt doorgereden naar 90 mile beach (wat eigenlijk maar 60-70 mijl is :S). Was niet super spannend, gewoon een heel lang strand. Toen weer doorgereden en halvewege weer moeten stoppen omdat de auto weer oververhit was. N uur of zo moeten wachten en toen wilde we het water bijvullen maar dit zat nog helemaal vol, dus er moet ergens een verstopping of lek zijn. Tjah een fiets fixen dat lukt me nog wel maar een auto is toch beetje te ingewikkeld, dus hier moeten we dan maar even mee naar een garage of dergelijke. Nadat hij afgekoeld was, was er geen probleem meer, onderweg ergens wat pizza/pasta gegeten. Rond half 10 weer terug in Hamilton, snel ff langs de Mac gegaan. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm prima afsluiter van een super vet weekend! Lekker nog even gedouched thuis en mn bed ingedoken.
Dinsdag, het harde werk weer begonnen ook een gesprek met Peter gehad. Ik mocht deze week ookal met honing beginnen en hij wilde een stuk van mijn verslag gebruiken om naar een Amerikaans bedrijf te sturen :D! Helemaal blij dus! Wel een rustige avond gehad, nog maar eens flink opgeruimd en toestand en mn puzzel afgemaakt! Woensdag eindelijk aan mijn honing begonnen, heb ik de hele dag in het lab gestaan en ik moest 's avonds tussen 7-8 nog eventjes terug om wat spul bij mijn bacterien te pipetteren. Daarna lekker bij Marjolein gegeten en gechilled! Thuis de laatste dingen nog opgeruimd, vandaag komt eric terug en is dan ook wel prettig dan het niet een totale bende is. Vandaag op het lab kom ik erachter dat de honing niet heeft gewerkt maar de Betadine (antiseptica) wel.. Grrr er zit iets fout in mn testen dus dat moet ik nog met Peter overleggen, ik hoop dat het niet al te groot is. Maar dat is nog afwachten, tjah dat hoort bij research denk ik dan maar! Nou het is weer een behoorlijk verhaal geworden, foto's komen eraan! Het weer is hier nog steeds top, ik ben in het weekend wel verbrand maar dat is inmiddels wel weer weggetrokken. Dit weekend geen hele spannende tripjes, ik moet overhuizen naar John (huurbaas) en dan zit ik weer samen met Marjolein, ik moet eigenlijk nog ff naar de kapper en wellicht zelf even haar verven.. Hmm dat is wellicht ook een gruwelendig idioot idee maar daar hou ik jullie dan wel van op de hoogte!
Cheers,
Anne

• 29 Januari 2009 - 06:17

Mam:

wat een leuk weekend.
    Zandsurfen, het is maar goed dat ik het niet gezien heb, want je zult zelf ook wel weer niet naar de risico's hebben gekeken zoals gewoonlijk.
    Het is maar goed dat je op de uni ook nog wat doet, anders lijkt het wel een hele lange vakantie.
    Groetjes van thuis

• 29 Januari 2009 - 07:15

Frank:

Je hebt het goed naar je zin lees ik wel!!
    Dat boekje is niet alleen mijn credits, maar toch: Graag gedaan!

Zaterdag hebben we dropping van de soos dus dat wordt weer een dolle boel. Daarna op naar de carnaval!!

Have fun. Kus

• 29 Januari 2009 - 09:09

Lonneke:

HoiHoi!
    Wow, weer een superweekend gehad! Wij zaterdag een dolle vrijgezellenavond gehad, mannen op stap, vrouwen natuurlijk ook op stap, was wel lachen, jou wel gemist natuurlijk ;)
    Komend weekend weer druk (alle weekenden zijn tegenwoordig druk...): Vrijdag mijn verjaardag, zaterdag dropping en zondag mogen we naar de jeugdboerenbruiloft, jippie! Het is inderdaad maar goed dat we iets over je onderzoek lezen, die trips van jou allemaal zijn net één grote holiday :D!
    Zit nu in groep 3, die zijn een toets aan het maken dus had even een kwartiertje over om jouw verhaal(tje) weer te lezen! Ben benieuwd naar de foto's! Je verhalen worden trouwes zelfs in de kroeg gelezen tegenwoordig, moest zaterdagavond je site nog even smsen naar een bepaald persoon ;)!
    Nog bedankt voor de verjaardags-sms trouwens! Hopelijk komt je volgende avontuur weer snel! xxxx Lonneke

• 29 Januari 2009 - 10:42

Mijke:

jeses wat een verhaal.. maar het klinkt allemaal zeer chill.. en zandsurfen lijkt me hip ;) kun je dat ook in turkije doen :P
    haha nog veel plezier!!
    xx

• 29 Januari 2009 - 13:00

Janne:

hey muppet,
    ik heb na een hele hoop debiele en vervelende telefoontjes mijn stage geregeld (jaja ik heb zelfs nog 2 dage over :P)
    Ik ga in deurne zitte maar wat ik moet doen is nog niet duidelijk Ik weet iig dat ze de kastenkamer voor me op gaan ruime zodat ik daarin kan :P
    Ik heb vanochtend de spinnewebbe maar even van mijn plafon gezoge en kwam tot mijn grote vreugde nog wat klere tege op mijn kamer die ik dacht kwijt te zijn. :P
    Zaterdag is die dikke jarig dus dan ben ik eindelijk van mijn kadootjes stress af. SO hey ben gewoon nog zenuwachtiger dan voor mijn eige verjaardag. Maja het zal wel goed kome.
    Volgende week vrijdag naar de andere benen dokter. Miss zegt die wel we kappe je bene er nu meteen af. maar dat verwacht ik niet :P
    Verder is het weer helemaal goed met lotte en hans. Gelukkig!
    verder heb ik als enige nog steeds niks gehoord over mijn ce2 wat ik ook vrij vreemd vind maja dat zal wel aan mij ligge.
    Verder maak ik hier weer is niks mee.
    Als ik jou was zou ik zeker je haar blonderen. Lijkt me wel leuk zo'n groene kleur :P
    whahahahahhahahaha Net als bij die groene limbo groeit het toch wel uit uiteindelijk!succes ermee maar daarvan wil ik ook foto's!
    dikke kus

• 29 Januari 2009 - 16:33

Mr. Flits:

Hey Anne,

Fijn dat je m'n echte naam niet gebruikt. Kan ik ook de komende periode vrolijk en (het meest belangrijk) volkomen anoniem verder flitsen zo her en der. Nirwana Dropping, carnaval, Lock 9 in Paradiso, Nirwana Toernooi, Rock Werchter noem maar op... Hmmm, op die laatste ben jij ook toch? Zoek maar een mooi Kiwipak daarginds, want anders krijg je weer praat...

• 29 Januari 2009 - 17:03

Eef:

Fijn dat je je Anne-acties nog niet verleerd bent, want die missen wij hier wel!! xxx

• 29 Januari 2009 - 17:30

Anneke En Aanhang:

Fijn dat je nog steeds lekker in een grote zandbak kunt spelen, klinkt wel gaaf! Succes met overhuizen, moet je nu wel aan gewent zijn, gr. anneke, ps we hebben een prinses carnaval in huis ( van school) gr.

• 30 Januari 2009 - 06:39

Sam:

Haha, lifters meenemen! Tjee, dat zou ik dus echt nooit durven! Volgens mij moet ik dan de hele tijd aan een thriller denken waarbij het altijd fout gaat met lifters.
    Succes met overhuizen. Ik hoop voor je dat het een relax huis is.
    Balen wanneer je honing mislukt is ouwe vakantievierder!

• 30 Januari 2009 - 10:27

Renée:

Haa Anne!

Niet is leuker dan 's morgens wakker worden met een kater, de computer aan te zetten en te zien dat er weer een nieuw verhaal is :D! (als ik hiermee klaar ben, dan is het natuurlijk niet meer zo leuk, maar dat 'terzijde')
    Ook bij mij wordt er dus weer flink gestapt! (dat mag ook wel na 2 weken tentamenstress :))

Super leuk weer dit keer! Zeker dat zandsurfen, dat lijkt me echt gaaf!

Poe maar nu heb ik wel echt vort zin in de zomer! Het begint al goed, want het zonnetje schijnt alweer zijn best. Helaas is het nog wel best koud ...

Ik had trouwens vannacht (nouja, ik ging om half 7 naar huis, dus eigenlijk vanmorgen) over jou gedroomd! Jouw haar was, zoals Janne voorspelt, helemaal groen geworden en we hadden samen op een kameel gehobbeld haha, ik weet ook niet hoe ik erbij kom hoor ;)

Nou meid, succes weer met verhuizen!

Enne, met Efrie ben ik het ook eens!

xxx

• 31 Januari 2009 - 10:45

Swigmen:

Ik zou nooit bij jou in de wagen durfen stappen, Sanne! Gezien jou rijstijl.

Hey Anne, is het daar net zo warm als in Australie? Gezien het daar belachelijk warm is volgens de media.

Heb je wel een voordeel blijft de honing mooi helder. Hier in NL versuikert mijn honing zo snel. Hmm.

Veel plezier nog. En wat zal jij veel leren van jou mentor Peter.( de naam zegt natuurlijk al genoeg)

• 01 Februari 2009 - 17:19

Tineke Toon&kids:

dat je dat gedufd hebt dat zandsurfen. ben maar blij dat je het overleefd hebt.wij zijn ons hier aan het voorbereiden op de carnaval gezellig ga nog even naar je blunders groetjes uit heeze

• 04 Februari 2009 - 12:38

Marije:

Haa Anne!
    Dat zandsurfen klinkt echt cool:p! Super gaaf verhaal, vakantie vieren lukt je goed:D! Hoop dat het overhuizen goed is gelukt! En dat je test ook gaat lukken!
    Ik ben begonnen met mn projectstage, alvast een stage van twee periodes in het tweede jaar. Erg leuk, maar ook erg vermoeiend..
    Ik ben benieuwd naar je foto's en nieuwe verhalen!! Hou je taai meid!!
    Kus (k)