Gînne tess?! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Gînne tess?! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Gînne tess?!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

12 April 2011 | Canada, Toronto

Ach iedereen kent het wel, van die dagen waarvan je denkt: 'waarom ben ik in hemelsnaam opgestaan?!' Doffe ellende. Vandaag had ik zo'n top dag! Voor alle autisten onder ons ik weet dat ik normaal begin met wat ik allemaal gedaan heb sinds het vorige verhaal maar goed we gaan het eens andersom proberen. Het begon vanochtend al.. Ik wilde naar het werk lopen, stond ik boven (mijn holletje is half onder de grond)-kut mijn ZOMERJAS (daarover straks meer!) hangt nog beneden. Dus ik zomerjas gepakt aangedaan en wilde mn mp3 speler aanzetten.. Kut geen jaszakken-alleen maar nep zakken. Hoe verzinnen ze het.. wie wil er nu een jas zonder zakken (ginne tess?)!? Creatief als ik ben kon ik deze ochtend mijn mp3 speler kwijt in mijn blouse-zakje! Op het werk mijn eerste experiment ingezet. Een experiment wat ik voor de 7e keer moest herhalen-maar goed wie telt er :S.. Na een uur werk mijn plaat in het machine gedaan-het machine nog anderhalf uur zijn werk laten doen en nada niks noppes. Maar dan ook echt niks! Beetje technisch verhaal maar ik moet mijn producten die we ruim een maand geleden binnen gekregen hebben valideren. Dat doe je dus door een ijklijn te maken en daar pleurt excel dan een linear verband doorheen met een helling van 3.3 (zie wiskunde middelbaarschool niveau). Maar de eerste 6 keer ging alles wel aardig alleen de helling was steeds 3.6-3.7. Een teken dat ik waarschijnlijk een fout maakte in mijn ijklijn/verdunningsreeks. Vanochtend dus poging 7, maar ik kreeg helemaal niks.. Echt niks geen resultaat. Weet nog steeds niet waar het is misgegaan-waarschijnlijk iets basaals als alcohol gebruiken in plaats van water of zo iets. Enfin de dag was nog niet om. Ik moest ook nog een experiment doen waarbij ik de hoeveelheid van 1 eiwit in mijn monsters kon bepalen. Dat is allemaal niet zo denderend moeilijk maar wel een hele dag werk. Na de lunch bleek er nog een gaatje te zijn voor het machine waarmee ik in de ochtend ook had gewerkt dus ik vlug vlug een nieuwe test ingezet. Zoals het spreekwoord al zegt: haast en spoed is zelden goed. Poging 8 resulteerde wel met data alleen in hetzelfde kaliber als de andere 6 pogingen.. Het vervelende van dit alles is dat ik komende donderdag een presentatie moet geven en ik dus geen data heb om te laten zien. Het groeien van de cellen is heel leuk en aardig maar dat levert geen directe data op en zolang ik niks gevalideerd krijgt wordt dat ook niet echt veel beter. Enfin ik dus met een beetje lood in de schoenen naar mijn begeleidster gestapt-goh poging 4 (moet er een beetje wat afliegen om niet meteen buiten geschopt te worden) is wederom niet gelukt-te hoge helling bla bla bla. Gelukkig een meevaller; ze zei dat ik onderhand toch wel alles al geprobeerd had en ze had zelf ook naar de data gekeken en ze was erg onder de indruk van de lage variatie tussen mijn technische herhalingen. (2x hetzelfde monster). Dus ze dacht echt dat het niet aan mij lag en ik mocht gewoon verder gaan met mijn experimenten en dit dan maar laten voor wat het was. Nou ben ik hier zelf niet helemaal tevreden mee dus ik ga morgen gewoon nog voor poging 9 en dan schei ik er echt mee uit! Rond 6en kon ik dan eindelijk mijn eiwit bepaling doen en normaal gesproken duurt dat 1 minuutje. Helaas mocht dat vandaag ook niet baten en bleek dat het middel dat ik gebruikt had bij andere problemen te geven (zeer laag signaal). Maar goed ik laat het nu even overnacht staan en dan zie ik hopelijk morgenvroeg iets! Oh en ik heb sinds vandaag een heus account, waardoor ik voort kan inloggen op computers op het werk. Ach en ook dat heeft maar 2 maanden geduurd -ik sta ook in het bestand als Anne van Brussels maar goed kunt niet alles hebben-. Alleen ik met mijn laptop nog niet op het netwerk. Helemaal stom, komen ze mijn wachtwoord aanpassen en dan gaan ze weg moet ik naar hetzelfde bureau bellen zodat ze dan weer iemand anders naar boven kunnen sturen om het te fixen.. Maar goed daarvoor zal ik wel weer te simpel zijn ingesteld..
Susan en ik wilde eigenlijk wel naar de film maar goed ik moet nu nog steeds wat dingen doen voor die presentatie en voor werk dus ik ging liever niet. Al had ik ook geen zin om te koken dus hebben we het bij eten gelaten. Onderweg natuurlijk geklaagd over de dag, dat is natuurlijk ook vragen om problemen. Dus wij bij een Thais restaurant gestopt. Het huis-gerecht besteld natuurlijk, zag er goed uit en smaakt ook wel goed alleen af en toe een lichte zeepsmaak. Ach ja dat kon ook wel aan mij liggen met mijn Nederlandse smaakpapillen dacht ik.. Totdat ik een stuk ijzerwerk in het eten terug vondt. Hier toch maar iets van gezegd, wat een beetje een onwennige situatie gaf. Maar goed daarna kwam een vent zijn excuzes aanbieden en hij vroeg of ik én susan nog iets na wilden op zijn kosten. Dus toen nog maar het grootste toetje van het dessert-menu besteld samen met een mango sapje. Hihi dat was toch wel beetje genieten. Daarbij hadden ze mijn eten niet op de rekening gezet dus al met al hadden ze het zeer netjes opgelost! Ach ja als ik zo terug denk, hier in mijn pyama pak en kop thee dan was het al met al nog niet eens z'on slechte dag :)-haha!
Nou om even terug te komen op wat ik allemaal gedaan heb de laatste 2 weken! Wat een veranderingen wat een veranderingen in het laatste verhaal heb ik het nog over een sneeuwlaag van 20 cm en nu is de zomerjas al ter sprake gekomen. Vorige week heb ik voornamelijk veel gewerkt. De vrijdag een dag van 8 tot 7 gemaakt. Daarna hadden Susan en ik met bef en klef afgesproken bij de Bier Markt. Als een plek de Bier Markt heet dan verwacht je iets behoorlijk relax-maar dat bleek een iet-wat verkeerde interpretatie. Wij komen dus na het werk met onze rugzakken met daarin onze laptops en ongewassen kop daar binnen. Nog niks aan de hand, lekker wat gegeten en gedronken. Bier met sinasappelsap-ook dat gaat er goed in. Het echt werk durf ik nu al niet meer aan.. Hoe verder de avond vorderd hoe drukker het wordt en dan komen er alleen ook maar barbie-popjes binnen. Duidelijk te veel make-up op-tieten die overal rondslingeren en haar wat vers uit te krulijzers komt. Stond ik dan met mijn all stars en wat mascara op mijn wimpers. Vanaf 10 uur begon een bandje. Na 5 minuten had ik toch al wel door dat de zangeres niet op het podium stond vanwege haar geweldige zang talent maar voor de meeste maakte de omhooggedrukte tieten en te kortje jurkje alles goed. Ik heb al veel beroerde optredens gezien in mijn leven maar dit verdiend zeker een top 5 plekje! De gitaren waren niet gestemd, de zangeres kon niet zingen er liep duidelijk een band mee op de achtergrond en zelfs de microfoon maakte af en toe zo'n heerlijk scherp piep geluid. Maar goed na 10 noten hadden Susan en ik het er al over dat het een beroerde band was. Net daarna draaide klef zich om (bef was ziek trouwens) en zei: 'Wow they are really good eh'. Ik dacht toen: 'heb jij zaad in je oren ofzo?'. Maar vriendelijk als ik nou eenmaal ben heb ik dat maar niet hard op gezegt en gewoon eerlijk gezegd dat dit echt niet goed was. Maar bef weet alles beter en zegt dat dit vrij normaal is als een band live speelt. Ook hier was ik het toch ook niet helemaal mee eens en toen heeft ze het maar gelaten voor wat het was en Susan en ik trouwens ook. Om 11 uur was het mooi geweest voor ons, beiden bekaf naar huis geslenterd. De zaterdag avond hebben Susan en ik nog een potje pool gespeeld en daarna een filmpje gepakt-lekker lui!
Afgelopen week was een belachelijk drukke week. Susan mag samen met nog 3 anderen van het lab meewerken aan een artikel dat gepubliceerd gaat worden. Super gaaf natuurlijk maar dat moet binnen 3 weken klaar zijn dus iedereen is als een gek aan het werk. Dan bedoel ik dus gewoon 7 dagen per week 10 tot 12 uur op een dag. Onze lekker subtiele baas doet er dan nog een schepje bovenop... We hadden een mail van de secetaresse gekregen dat we goede vrijdag en paasmaandag vrij zijn. De baas reageert dan in de trant van 'maar dit betekend niet dat je niet kunt werken'. Dan ben je bij mij een beetje aan het verkeerde adres.. Iedereen werkt zich uit de naad en dan zijn we 2 dagen vrij en dan moet hij zo iets rondsturen.. Maar goed ik heb verder niks met die vent van doen dus het zal me wat, ik moet sowieso 1 van die dagen naar het lab want mijn cellen kunnen niet 4 dagen zonder zorg. In de avonden dus ook niks gedaan, voornamlijk werk en weer op tijd naar bed voor een volgende dag. Oh en we hebben een nieuwe jongen opt werk: 'Maarten' ja ja een Nederlander en ik weet wat iedereen nu al meteen denkt en bij deze alvast: Nee ik wil er nog niet dood naast gevonden worden. Het is een geneeskunde studenten uit Rozendaal en studeert in Nijmegen, typische gevalletje van 'lulletje rozenwater' of balletje, net wat je prefereert. Hij heeft al de bijnaam 'Woody' je kent 'm wel van Toy story. Verder heeft hij een HEERLIJK Nederlans accent als hij Engels probeert te praten en woont hij een uur van het werk af (met openbaar vervoer). Helemaal fijn als hij dadelijk ook dagen van 10 uur gaat maken-haha. Maar geen zorgen hij woont bij een gezin in met kinderen van zijn leeftijd (20 jaar) en die koken voor hem... Dan hedde het inderdaad verekkes goed voor mekaar ja.. Hihi en ik maar klagen met mijn 65 jarige kattenvrouwtje en monsterkat. De vrijdag hebben we volgens mij ook niks meer gedaan. Maar zaterdag was het een HEERLIJKE dag, we hebben de 20C bereikt :D. Dus Susan en ik hebben lekker geshopt! Natuurlijk dus een zomerjas gekocht en een blousje.. Waarvan ik me nu bedenk dat ik die in de was heb gedaan bij al mijn andere kleren maar die is nog nooit gewassen en fel blauw/rood geruit.. Ach dat zien we over een uurtje wel weer-haha.. Om half 7 hadden we met bef en klef afgesproken voor een Sushi bar. All you can eat sushi, dus daar lekker gegeten. Ik ben geen echte Sushi fanaat-heb het wel geprobeerd maar ik vindt dat voornamelijk naar niks smaken.. Maar goed ze hadden ook rijst met toelie dus ik had alsnog goed gegeten. Susan en ik daarna in een melige bui een winkeltje nog ingestapt en allebei een stapjurkje gekocht. Hahah en nee hier komen geen foto's van- ik heb al genoeg genante foto's op internet staan. Daarna nog een Belgische wafel gehad. Loop je 3 dagen in Antwerpen rond te verkondigen dat je een wafel gaat eten en dan doe je dat niet en dit was al mijn 2e belgische wafel in Toronto. Oftewel Ag volgend jaar met nieuwjaar wil ik een Belgische wafel in Antwerpen!-;)! Zondag was het een regenachtige dag met hele harde donder dus kon ik nog mooi wat werk doen. Daar geef ik dan op zo'n dag ook echt helemaal niks om. Gister was een gruwelijk benauwde dag met een gevoelstemperatuur van 27C. Binnen 2-3 weken is de gevoelstemperatuur gewoon 50 graden veranderdt echt super bizar. Het is hier 5.5 maand lang winter, 5.5 maand lang zomer en de 'lente' en 'herfst' is in 2 weekjes gepiept. Ach je hoort mij niet klagen van dat druil weer wordt niemand gelukkig. Al met al was het allemaal nog niet zo beroerd! mijn was is zelfs gelukt, niks lijkt rood of blauw geworden te zijn! Daarbij had ik net nog een schrik momentje dat ik dit verhaal kwijt was, het was niet op de site gekomen en had toch echt geen zin om dit opnieuw te typen maar gelukkig slaat hij om de zoveel tijd op dus ik kon vanaf hier verder. Haha mooie tijd om er een eind aan te breien dus :)!
Liefs,
Anne

• 13 April 2011 - 05:49

Mam:

wat een drukte op je werk, en dan nog steeds geen resultaten. Ik ben wel benieuwd wat je op je presentatie gaat zeggen.
    Die jas heb je daar zelf gekocht, niet gechect op zakken zeker.
    Fijn dat het weer betger is, kunnwen wij ook zomerkleren meenemen.
    Tot over een week

• 13 April 2011 - 06:21

Lonneke:

Nou Anne, veel tijd om gekke dingen te doen is er niet of wel?? En dan ook nog superveel werk voor nix, das helemaal k*t!
    Hier is het inmiddels weer iets kouder, wij hebben hier nog geen 27 graden aangetikt...
    Waarom krijgen we dat jurkje niet te zien, jij ziet er altijd verrekkes goed uit in een jurkje (ook al denk jij daar zelf misschien anders over)! Daar willen we foto's van!! ;)

• 13 April 2011 - 06:38

Janne:

Wat een gedoe met je testen! En weer blijkt dat cellen kweken een verschrikkelijk karwei is ;) Wel fijn dat je zo goed met Susan kunt opschieten en dat niet iedereen zo irritant is als bef (goh echt alles befs die ik ken zijn iets te tutterig etc). Mijn bef houd zich hier koest en is vooral nieuwe vrienden aan het maken, altijd fijn! Maar lonneke wij hebben zeker wel de 27 graden aangetikt (onder het afdak maarja hij gaf toch echt 29 aan :P) en ja dat wil zeggen een gigantishe witte bril op mijn gezicht en een verbranden arm :s Het gaat wel achteruit met je shoppen: een jas zonder zakken (wie bedenkt zoiets) en een stapjurkje! maar ik ga er wel vanuit dat het schandalige wel meevalt en dat je best foto's kunt plaatsen, we zijn toch al heel wat van je gewend dus het kan best ;)

• 13 April 2011 - 06:45

Anneke:

Ha die Anne, valt niet mee als je cellen hebt die je toch moet verzorgen, dat worden geen lange uitstapjes met jullie pap en mam. Wel niet helemaal eerlijk dat je van 20 cm sneeuw zo snel naar de zomer kunt gaan, dat wil ik hier ook wel. Succes met je presentatie!! gr. Anneke

• 13 April 2011 - 07:13

Eef:

Met je sinasappelsap-bier kun je gewoon thuis komen, in de soos schenken ze inmiddels ook al fanta-bier!
    Dalijk moet je nog een tasje aanschaffen als je pad moet zonder tessen...
    Succes met je presentatie en cellen!

• 13 April 2011 - 09:28

Thijs:

Anne, je holletje half onder de grond? Wat moet de ganze natie daar nu weer van denken??? En dan maar klagen dat je al genoeg rare foto's op internet hebt staan. Met zo'n teksten wordt snel duidelijk dat dat geen toeval kan zijn. En alcohol met water verwarren is nog nooit voor iemand goed geweest ;-)

• 13 April 2011 - 10:22

Renée:

Poepoe wat moet je afzien. Hopelijk heeft de laatste test nog wat resultaat!

Oe bier met jus, ik zal 't ook eens proberen haha, met fanta is het iig ook kei lekker! (ik ben ook nog steeds van het mietjesbier hoor haha)
    En ik ben benieuwd naar maarten de sukkel :P Kun je niet sneaky een foto van hem maken ;). Toevallig als je je nieuwe stapjurk aanhebt?

Weet je wie er trouwens ook in canada studeert? Mieke langarm uit ommel! Ze zit in Quebec, dus niet bepaald dichtbij, anders wordt het wel te gezellig met al die nerdie nederlanders!
    xxxxx

• 13 April 2011 - 14:37

Marije:

Foto's.. foto's.. wij willen foto's zien!! Soo als je daar tenminste nog tijd voor over hebt, naast je drukke bestaan, nie normaal! Van die dagen zoals je die beschrijft ken ik ook ja, alleen kan ik die nooit zo beschrijven zoals jij doet, geweldig :D! Succes met de drukte en maak ook genoeg tijd voor die lekkere biertjes! Xx

• 13 April 2011 - 18:53

Maria:

hai Anne ,je moet wel heel veel uren werken en ook je stapmaatje susan is wel heel erg druk, als je nu maar aan je alcoholbehoefte kunt komen
    straks heel veel plezier als je alles aan wim en ons rina kunt laten zien
    groeten vanuit beek en donk

• 14 April 2011 - 18:28

Hans:

Hee zus, valt niet mee he werken! Het kan ook niet altijd vakantie zijn als je stage gaat lopen. Hier gaat verder alles zijn gangetje en hebben ze het bij ons thuis maar druk met de vakantie. Heeft onze rick ook een paar weken rust ben alleen benieuwd hoe het huis er uitziet na twee weken. Jou petekindje plast sinds zondag al op het potje en heeft vandaag zelfs niet een keer haar broek nat geplast. Dus als je weer terug komt zijn de stinkluiers als het goed is ook weer verleden tijd. Groetjes van ons

• 23 April 2011 - 17:45

Sam:

Ga jij nou zeggen dat je geen bijdrage hebt geleverd aan de 'verdwaalde tietenclub' ;P