'T kan vriezen 't kan dooien.. én nog wat sneeuwen
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne
29 Maart 2011 | Canada, Toronto
Ik stond op, op woensdag 23 maart, klaar voor de normale gang van zaken. plassen, lenzen indoen, aankleden spullen pakken en ontbijten. Kom ik in de keuken -op woensdag 23 maart, een dag die dus niet anders begon als normaal- schock van mijn leven! Ligt er een onaangeroerde verse deken van... SNEEUW! Jup een pak van 5 cm zomaar uit de lucht gevallen. Ze hadden het wel voorspeld, maar goed dat neem je toch niet serieus als je de klok al langer dan een week op zomertijd hebt staan ?! Ik tenminste niet! Toen zette ik de radio aan, waar nog meer fijn nieuws tot mij kwam. Een temperatuur van -6 en een gevoelstemperatuur van -15C; DÎ MINDE TOCH NIE??? Maar goed verder klaar gemaakt en door de sneeuw naar het werk gewandeld, de eerste 5 minuten lang gevloekt en daarna kon ik er ook wel weer om lachen. Ach hebben we dat ook weer eens meegemaakt. Het sneeuwde ondertussen nog steeds.. Na het werk hadden Susan en ik afgesproken om naar het museaum te gaan, Susan wilde graag de voorstelling van 'Mahajari' (of zo iets) gaan, over Indische koningen. Ach wat cultuur snuiven kan geen kwaad, plus dan konden we ook een hapje eten van te voren :D! Geen zorgen je wordt maar van 1 ding dik in het leven en dat is van een relatie, dus daar hoeven jullie allemaal geen zorgen over te maken ik pas tot nu toe al mijn broeken nog! Maar goed het sneeuwde nog steeds, pas toen we uit het museum waren was het opgehouden en dit had als eindresultaat een sneeuwpak van ongeveer 20-30 cm opgeleverd, op woensdag 23 maart.. Donderdag en vrijdag verder super mooie dagen; strakke blauwe hemel met het zonnetje erbij alleen nog wel temperaturen van -5 tot -10 en gevoelstemperaturen die daalde tot -21C. Ach ook dat is nog steeds beter dan regen, zelfs in het einde van maart! Voor het verkeer maakt het verder niet uit, ze hebben hier -in de stad in ieder geval- genoeg zout en capaciteit om te strooien dus geen extra file's of problemen, meer dan de helft van de mensen hier hebben niet eens winterbanden zo schoon zijn de wegen! Kan Nederland wel een voorbeeld aan nemen!
Vrijdag hadden we bowlen op het programma staan. Na een veelste drukke chaotische dag op het werk. Experiment 1 van de 4 om mijn cellen te verkrijgen werkte niet, nog 3 opties over. Dat betekende in ieder geval weekend-werk. Maar goed eerste de vrijdagavond hadden we om 6 pm bij bef en klef afgesproken, maar toen verlieten we net pas het lab. Dus 45 minuten te laat kwamen we dan eindelijk aan. Geen zorgen want een vriendin van hun zou ook meegaan en die was nog niet terug van de Niagra falls. Toen lekker Canadees gegeten; een hamburger met friet ;)! Daarna glow-in-the-dark bowling gedaan. Super vet als de veters van je toch al zo mooie bowling schoenen knal groen zijn in blacklight. Ik begon 'per ongeluk' met een strike dus iedereen wat meteen onder de indruk, dat duurde natuurlijk niet lang want ik kan helemaal niet bowlen. Was uiteindelijk tevreden met een 3e plek. Het was een goede ontspannen vrijdagavond. Zaterdag moest ik naar het lab voor mijn cellen. Moest ze wat nieuw voedsel geven-het zijn een soort uitgebreide tamagoschi. Daarna me eraan gewaagd om degelijke schoenen te kopen en ben daar ook nog redelijk in geslaagd. Het zijn uiteindelijk bescheide zwarte ballarina's geworden zonder hak. We zaten vrijdag in de tram naar huis met een heuse dragqueen en het liep op hakken alsof het niks was en toen dacht ik bij mezelf; ik ga mezelf niet voor lul zetten door mijn nek te breken met 10 cm hoge hakken, ik ga wel gewoon recht staan en dan ben ik lang zat. Maar goed ze zaten goed en zien er ook nog wel oké uit, dus ik was blij! Daarna snel gedouched en opgemaakt om half 7 bij Susan op de stoep. Als echte stapmaaltijd hadden we pannenkoeken.. Een teken dat ik niet te veel hoefde te drinken wat dat kan niet leijen op een pannekoek dieet. Om half 10 aangelopen naar de tram en om 10 uur waren we in Crocodile creek. Daar natuurlijk een smsje van bef en klef dat ze een half uur later zouden zijn. Maar goed wij alvast naar binnen en een pilsje besteld. Had een binnenpretje want ze hebben hier bier dat 'Canadian' heet, dus als je die besteld zeg je: I would like a Canadian please. Ach ja zal mijn simpele humor wel zijn, ik vond het zelf in ieder geval wel grappig. Al snel hadden we door dat de gemiddelde leeftijd toch wel wat hoog lag.. Ongeveer 20 jaar te hoog.. Toch al snel aan het buurten met een groepje Ierse mannen-altijd skon. Bef en Klef en het zusje van het franse meiske kwamen een uur later binnenschijten. Ik was dus al klaar met de kroeg en met hun. Wilde ze gaan dansen, maar ik deed expres niet mee en bleef stug in mijn eentje een biertje drinken. De ieren waren naar de club 'it's london' en ik wilde daar ook wel een kijkje gaan nemen. Ik had me toch zeer zeker niet voor 40 jarige mannen in ballarina's gepropt! Dus 10 minuten nadat de franse binnenwaren gezegd dat ik vertrok. Susan wilde met mij mee. De franse waren wilde niet mee ze waren hier pas net en hadden 5 hele dollars betaald om binnen te komen. Jow dan niet, wij waren in ieder geval vertrokken. Natuurlijk liepen we eerst de verkeerde kant op. Je hebt hier maar 2 kant of oost-west of noord-zuid. Maar goed een klein kwartiertje later waren we toch bij de juiste club aanbeland. Dit was waar we ons voor hadden opgemaakt/aangekleed. Het was een echte club, meerdere verdiepingen, dansvloer die volstond tafels waar publiek (lees meisjes in te kortje rokjes/jurkjes/topjes op stonden-dat met een temperatuur van -10!, respect!). Bij de wc stond zelfs een vrouwtje wat de kraan voor je opendraaide, papier aangaf wanneer je je handen wilde drogen en daarna zelfs wat handlotion aanbad. Dus in plaats van ik gewend ben te doen, een goede toogplaats zoeken zijn we meteen de dansvloer opgegaan en hebben we de hele avond gedanst en ogen uitgekeken. Lekker lopen stieken de hele avond lang, zaken-kaartjes verzameld en gruwelijk veel lol gehad. Om 2 uur sluit hier alles, maar het was ook meer dan prima geweest. Ook dat vind ik een pluspunt hoppakee om 9 uur van de bank en om 3 uur weer in je bed! Volgende dag nog naar het werk geweest nog wat werk gedaan en om 9 uur te bed. Dat zijn de zondagen zoals thuis! HEERLIJK.
Maandag lange dag gemaakt op het werk experiment 2 van de 4 afgerond alleen ik moet daarvoor nog 3 experimenten doen wil ik wat data krijgen. Vandaag experiment 3 van de 4 bijna afgerond en het lijkt zowaar dat dit keer mijn cellen het hebben overleefd! De vorige keer is het misgegaan bij een potje dat het verkeerde label erop had. Tja daar kon ik of de Chinees niks aan doen. Vandaag wel ff geklaagd bij mijn begeleidster dat die Chinees een randdebiel is. Maar goed als alles goed gaat hoef ik daar na vandaag niks meer mee te doen :D! Na het werk naar de film geweest met Susan en Dan (collega) was een goede ontspanning! De rest van de week zien wel weer hoe het loopt, de temperatuur wordt langzamerhand wat hoger, halen waarschijnlijk de +8C eind van de week! Ik ben blij met elke dag zonder neerslag en boven het vriespunt, heb namelijk vernomen dat de laatste sneeuw nog tot eind april kan vallen. We wachten af! Weltruste! Liefs,
Anne
30 Maart 2011 - 04:58
Mam:
Nou dat weer voorspelt veel goed voor als wij komen, ik zal mijn winterjas maar meenemen, hier is het al volop lente en hebben we die niet meer nodig.
Heb je toch nog wat plezier van je weekendwerk als je cellen het overleefd hebben.
Een hele avond op de dansvloer, dat is voor jou wel heel lang, hier ga je zo af en toe op de bar staan, maar dan heb je al heel veel bier op.
groetjes -
30 Maart 2011 - 06:24
Lonneke:
HoiHoi,
Het is wel gezellig daar met bef en klef of niet... ;)
Nou, ik zou mijn relatie de schuld niet willen geven, dat ligt toch meer aan m'n eigen! Hier is het wel zo'n lekker dat ik mooi op m'n fietsje naar school kan, volgens de voorspellingen gaan we zaterdag over de 20 graden heen!! Ik zal aan je denken in de brandende zon ;)!
Korte reactie deze keer, zal snel weer iets schrijven (en dan echt schrijven hè, daar ben ik meer van), maar ik moet stoppen want mn kids komen binnen...!
xxxx Lonneke -
30 Maart 2011 - 06:26
Janne:
wij krijgen dit weekend heerlijk weer :p +20 graden celsius! ben toch wel blij dat ik niet meer door de sneeuw hoef te baggeren. Wel fijn dat het de goede kant op lijkt te gaan met je cellen.
ik ga zaterdag met ons ing een rugby finale kijken van het team waar ze bij wil in amsterdam en dan waarschijnlijk stappen, wat daar hopelijk gewoon kan met hippe laarze zonder hak ;) hahaha dat kan ik dus ook nog steeds niet maar gelukkig ben jij er altijd nog!
Succes met je celwerk
kus -
30 Maart 2011 - 07:21
Eef:
Zolang de sneeuw de wegen niet onbegaanbaar maken vind ik dat best mooi, is een keer een echte winter!
Wat een luxe club waar je terecht bent gekomen, dansen, mannen gek maken en ook nog geholpen worden op de wc!
Werk ze deze week, succes me je cellen, de randdebiel Chinees en je begeleidster
xx -
30 Maart 2011 - 11:21
Anneke:
Ha, die Anne, Je pakt je leventje weer steeds beter op daar!! Mannen ontdekken en biertjes drinken, alleen dat dansen ken ik nog niet van jou, ben benieuwd of wij dat ook een keer te zien krijgen. Veel plezier met de sneeuw, wij gaan dit weekend lekker in de zon zitten ( dat hoop ik in ieder geval) . Groetjes Anneke -
31 Maart 2011 - 14:08
Renée:
Ach, dan is het straks extra fijn als je in de hitte thuiskomt! :) (tenminste, dat hoop ik voor je gna gna :P)
Fijn dat het met de cellen al ietsjes beter gaat!
Oe relaxt zo'n club, even wat leeftijdsgenoten mogen spotten ;). De volgende keer hopelijk meer dan spotten... Want waren er wel knappe kerels bij?
Tot snel via de mail (morgen heb ik de hele dag vrij, dus dat wordt een lange ;)) -
02 April 2011 - 07:47
Swigmen:
Goed om te horen dat het met experiment is gelukt. Hopelijk blijft dit goed gaan.
Eindelijk een x volle bak naar een club geweest. Netjes.
Groetjes -
02 April 2011 - 16:43
Thijs:
-21 bij jouw, + 22 hier, verschil moet er zijn! En een strike met een groene strik? -
04 April 2011 - 20:24
Suus:
Jeetje Anne, zo ken ik je weer. Volle'n bak STRIKE gooien! Altijd al goed geweest met ballen heh ;p. Ballen ballen ballen.
Wat fijn dat het de goede kant op gaat met je cellen .. Dat moet je een goed gevoel geven.
Bij mij zijn de eerste zomersproetjes alweer doorgekomen, zal jij zo te horen nog even op moeten wachten. Balen man. Ik spreek je snel! kus -
05 April 2011 - 12:22
Anne Van Brussel:
Jongens en meisjes, deze week geen verslagje! Internet doet het niet meer thuis. Ik snap daar in het Nederlands al niks van laat staan in het Engels. Eind van de week is het als het goed is gefixed dus volgende week komt gewoon op de vaste tijd weer een update :).
Liefs -
05 April 2011 - 15:31
Renée:
Nee Anne, dat kan echt niet! Dan raak ik helemaal van slag! :P -
06 April 2011 - 04:59
Mam:
saaie woensdagmorgen, geen verhaaltje van jou.
succes met je internet -
06 April 2011 - 06:58
Eef:
Heel mijn woensdagritme in de war!
Tot snel dan maar xx -
07 April 2011 - 17:08
Suuus:
dat kan niet heh anne, wij als favoriete autisjes hier in Lierop ;) -
07 April 2011 - 21:45
Sam:
Goshi, ik had een best grappig bericht getypt (al zeg ik het zelf) Nou is ie weg...
Balen!
Was ook best lang... -
10 April 2011 - 08:14
Marije:
Hmm dan nog maar een paar daagjes wachten tot je volgende spannende verhalen :)! Fijn dat je cellen het weer goed doen! Zo kennen we je; canadians drinken, mannen spotten én gewone platte schoenen!! haha Ze moeten daar opletten, als jij op de dansvloer gaat staan.. :)! Xx