You're my HONEY!!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne
05 November 2008 | Nieuw Zeeland, Hamilton
Het probleem is dat er infecties ontstaan in wonden of bij plastic protheses (denk aan kunstheup e.d.) Deze infecties worden veroorzaakt door bacterien die zelf een extra beschermend laagje om zich heen kunnen maken, biofilm genoemd. Antibiotica kan niet door deze biofilm dringen. Gevolg is dus een blijvende infectie. Honing kan dus wel door die biofilm heen dringen en die kan zelfs voorkomen dat die biofilm ontstaat. En nu moet ik dus uitzoeken hoe effectief die honing is en bij welke verschillende bacterien enzo. Maar dat is dus nog maar mijn oefen practica. Dus ik weet niet wat er nog meer voor mij in petto is, daar kom ik vanzelf achter. Verder is het hier wel rustig geweest, we zijn nog steeds voor een fiets en auto aan het kijken want het lopen gaat veelste veel tijd in zitten.
Sporten heb ik nog niet veel leuks gevonden misschien dat we gaan zwemmen maar ik heb in ieder geval een trainingsbroek gekocht dus ik ga morgen ff lekker hardlopen!! Goed bezig dacht ik zo! Zondag hebben we weer een wandel/hike tocht voor de boeg, ben je al jaloers Hans!! Haha en daar zal ik ook wel weer een paar mooie plaatjes schieten! Er komen trouwens ook nog meer foto's op van de roadtrip maar die heb ik zelf nog niet.. Dus dat is ff afwachten maar komt eraan. Oh en het weer is hier nog steeds wisselvallig, paar flinke buien en tussendoor af en toe wat zon.. Maar voornamelijk nog grijzig, hopen dat daar verbeterin in komt anders wordt het weer drama mn hike tocht want ik heb dus nog steeds alleen mn stapsloffen en mijn niet waterdichte jas. Maar goed ik hou jullie ervan op de hoogte! Ik ga nu nog even een wasje doen en dan lekker pitten!!
Cheers,
Anne
05 November 2008 - 08:01
Angelique:
welteruste he honey ;) -
05 November 2008 - 10:37
Renée:
Hee Ann
Ik had je vorige bericht nog niet gelezen of er staat alweer een nieuwe, goed bezig!
Maar wat je nu aant doen bent is wel best interessant zeg! Door jouw heldere uitleg snap ik het wel een beetje, haha!
Maargoed, tot je volgende bericht, ik ga weer verder met tentamens verpesten!
Heel veel sterkte/succes met je hiketocht!
XXXX -
05 November 2008 - 11:52
Mam:
het onderzoek klinkt moeilijk, ik ben ook niet scheikundig aangelegd, maar wel interessant.
Veel succes -
05 November 2008 - 12:26
Hans:
Ben zeker weer jaloers -
05 November 2008 - 12:26
Tippy De Beer:
Wie de honing wil uithalen, moet het steken der bijen verdragen -
05 November 2008 - 13:22
Anneke En Aanhang:
Toch ook leuk om te lezen dat er ook gewerkt wordt. Succes met de hike tocht en de honing.Groetjes -
05 November 2008 - 16:02
Mijke:
goh wat een verplichting zeg zo'n stage ;)
maar wel super leuk! -
05 November 2008 - 16:09
Jaquelien:
Hahahah! denk ik eindelijk een spannend verhaal.. snapte al niet dat je het hierop zette ;)
is het alleen over je stage.. valt beetje tegen :P
of zijn dit allemaal codewoorden (A)
have fun! Xx -
05 November 2008 - 16:51
Tom:
Heej Anne,
Het ziet er erg gezellig uit daar in het nieuwe zeeland. Nu ik het onderwerp van je stageopdracht lees, ben ik toch erg blij dat ik de biologische kant van de opleiding niet heb gekozen.
Hopelijk word het beter weer, maar jij hebt weer geluk de zomer komt eraan!
Erg fijn dat je in het vorige bericht nog even over DDD hebt ik voel me vereerd:S.
Succes en veel plezier met je honing winnie!
X Tom -
05 November 2008 - 18:34
Eef:
Zou leuk zijn als je een toepassing van die honing ontdekt die zorgt voor een revolutie in de medische prothese wereld. Ik ben igg benieuwd naar je onderzoeken over deze toepassing van honing, want veel meer als in de thee doen, doe ik niet met honing!
Hier is het inmiddels ook echt herfst geworden met veel regen, dus wat dat betreft mis je niet zo veel hier -
09 November 2008 - 15:51
Sam:
Het is niet te geloven he.. Die Fontys! Dat jij gewoon een toets hebt mogen maken ;) goed om te horen dat het goed was gegaan.
Hoe is het met de kiwi-tocht buiten de kantine? -
09 November 2008 - 21:13
Janne:
ik zal je maar even op de hoogte houden van de wereldse gebeurtenis die vandaag is gebeurd :P
hahaha
we hebben er een duivels dochtertje bij :P
hahahhaa gabiël is vandaag bevallen van een meisje, ze heet isabel (weet nog niet hoe je het schrijft maar is iig zonder lle op het eind :P)
dat was het wereld nieuws van de dag
als er nog iets spannends gebeurd meld ik het je :P