Vruchtenhagel en Peppernuts - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Vruchtenhagel en Peppernuts - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Vruchtenhagel en Peppernuts

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

14 November 2008 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Jaa jaa weer een druk weekje gehad! Ik ben maandag downtown geweest om mijn fiets te betalen maar liefst voor 20 euries. Maar hij werd wel bij het hostel gedropt, dus dat is dat was wel super makkelijk! Komt hij dinsdagavond mijn fiets brengen krijg ik nog 10 euro terug want hij vond de fiets toch geen 20 euro waard. Ik helemaal blij, ga ik stuk fietsen blijken de remmen niet te werken! Ja dat is niet zo erg als het net zo plat is in Nederland maar hier heb je gewoon bergen enzo!! Maar goed ik heb hier en daar eens wat aan de fiets gedraaid en hoplakee mijn rem van mijn voorwiel doet het! Is natuurlijk nog niet erg veilig met bergen, maar goed het begin is er. Ik moet ook leren links te rijden want de eerste dag heb ik vrolijk rechts gereden totdat ik ging oversteken en dacht: he wat is dit voor stom kruispunt, hier kan ik toch nooit veilig oversteken zo. Tjah tis dus maar goed dat we nog geen auto hebben!! Dinsdag zijn we Marjolein's fiets op wezen halen, alleen dat was een tering eind weg dus toen we terug kwamen waren de meeste winkels al gesloten. behalve een asiatisch (weet niet zo goed hoe ik het moet schrijven) winkeltje. Maar goed aangezien mijn asiatisch een beetje roestig was heb ik op de gok maar gevulde magnetronbroodjes gekocht: Gabbin buns genaamd. Tjah het smaakte net zo goed als het klinkt! Haha nou het waren uiteindelijk gewoon broodjes gevuld met groente dus het viel wel mee.'S avonds lekker uit geweest voor een baileys want dat had ik wel verdiend vond ik. Woensdag maakte het weer, het ook weer allemaal goed. We hebben hier een stralende dag gehad van 26 graden ofzo. Ik zelfs zo slim geweest om mijn zonnenbrand mee naar de unie te nemen. In de pauze ware we bij het meer gaan zitten en ben ik dus niet verbrand door mijn 30+ zonnenbrand! Tja ja ik leer wel van mijn beginnersfouten, al duurt het soms wat lang. Smiddags zijn we naar de gouda cheese shop geweest, dat is dus een winkeltje met allemaal nederlandse producten. Danku Frank en tante Maria en Ome Wim want in jullie boekjes stond het. Ik heb nu een volle pak vruchtenhagel, oeh smulle smulle smulle en potje speculaaskruiden (komt dadelijk nog wel!). Er waren ook kroketten en frikandellen, maar de kroketten moet je natuurlijk frituren en aangezien we geen vetpan hebben valt dat niet mee. De frikandellen waren van die vacuumgezogen; kromgetrokken rimpelige worsten, dus dat hebben we ook maar laten liggen. Als de nood naar een frikandel heel heel heel erg hoog is ga ik het misschien proberen maar niet eerder. De eigenaresse van de winkel was ook nederlands en die heeft ons uitgenodigd om 30 november naar Hamilton gardens te gaan want daar komt sinterklaas dan!! Ja ja lekker peuh ik heb hier zelfs eerder sinterklaas als jullie allemaal!! Dus ik ben benieuwd hoe dat is en daar gaan we ook zeker kijkje nemen.
Woensdag avond heb ik ook nog ff hardgelopen, ik heb nog steeds blaren tussen mijn tenen van mijn slippers dus had niet veel zin om te zwemmen.
Tjah en donderdag heb ik met mijn proffie gesproken en hebben we mijn stage opdracht vasgelegd dus dan kan ik nu vollebak aan de slag! Dat is dus ook wel fijn en zeker dat hij me op het hart drukte dat ik zoveel mogelijk moet zien van het land en dat het dus niet erg is als ik een paar dagen vrijneem tussen door. De uren worden toch niet geteld, relax relax! Tjah en donderdagavond was het pepernootbakavond! Jaa het klinkt zo goed, maar gossie wat kan dat fout lopen! Ik had mn receptje uitgeprint wat ik door gestuurd had gekregen van mijn mams, had de ingredienten naar het engels vertaald (goed dacht ik ....) en donderdag na t werk meteen alles gekocht wat ik nodig had, ik was er helemaal klaar voor! Dus donderdag na het eten ik al mijn rotzooi bij elkaar gepakt en mijn deeg gemaakt.. Wat voor geen meter aan elkaar plakte dus er uiteinlijk nog wat meer ei doorheen gedaan en een liter water. Het begon allemaal te borrelen maar goed toen begon er nog geen belletje te rinkelen. Ik had mn bal klaar dus deze kon een uur in de koelkast.. Daarna kleine bolletjes gemaakt en in de oven gestopt, stiekem natuurlijk al wat deeg geproefd wat erg ranzig was maar ik dacht oh dat komt wel goed als ik het bak.. Slaat natuurlijk ook nergens op maar ik was nog steeds in euforische staat dat ik later op de avond zelfgebakken pepernoten zou hebben.. Dus ik na 15 minuten in de oven een kijkje gaan nemen.. Zijn mijn pepernoten ineens gigantisch opgeblazen, echt het waren ineens allemaal aan elkaar geplakte miniballonnen. Dus ik ze eruit gehaald, bleken ze hol aan de binnekant te zijn. Een klein stukje geproefd, gelukkig en klein stukje. Nou super ranzig echt nog 100 keer zo zout als de zee en echt om van over je nek te gaan.. Wat bleek nu het probleem te zijn, ik had zelfrijzend bakmeel nodig en ik had zelfrijzend bakingpowder gekocht en als je dat gebruikt, dat kan ook bij pepernoten heb je ongeveer een halve theelepel nodig. Niet 250 gram..... Oeps, dat was dus niet helemaal de bedoeling. Maar goed ik had ook een fles baileys gehaald, ik dacht dat is wel lekker bij pepernoten, maar goed heb ik daar maar een glas van gehad. Smaakte ook prima zonder pepernoten!
Vandaag op de unie is het niet zo druk nog steeds willen mijn testen niet zo goed lukken en daar moet ik volgende week weer aan blijven oefenen. Vanavond gaan we gewoon wat drinken en poolen denk ik.. Morgen ga ik nog een poging doen om pepernoten te bakken maar nu gewoon met meel!! en mijn bike pimpen, of in ieder geval wat verkeersveiliger maken. En mezelf wat verkeersveilig maken door in ieder geval een butsmuts te kopen, want dat is verplicht hier. Pffj als er dadelijk in de kantine nog steeds niets te doen is kan ik ook altijd een 1mans zaak beginnen voor alle klusjes rondom en in het huis. k ben voort zo technisch als was. Oh jah ik heb zelfs ook mijn douchebak gemaakt, het water liep niet meer weg maar dat heb ik ook al gefixed.. Zaterdag avond dan denk ik dat het weer soos avond is en zondag gaan we weer lekker de toerist uithangen. Maar het is nog niet bekend waar we naar toe gaan. Het raften wordt verzet naar een dag dat het wat beter weer is (de voorspelling van het weekend zijn nog niet zo super namelijk).
Naja en na het weekend hou ik jullie wel op de hoogte hoe het geweest is, ik ga ook zeker ff de duitsers aan de jassen trekken voor wat foto's dat moet goedkomen, ooit op een dag...
Jullie allemaal een fijn weekend en Janne denk eraan hou die broek aan!
Cheers,
Anne

• 14 November 2008 - 06:44

Angelique:

Anne,ontzettende techneut:P Das goed om te weten als je weer terug bent, onze douchebak liep ook over afgelopen weken;)
    Welstom dat je een butsmuts opmoet, maar voor jou is dat misschien wel zo veilig, gevaar op de weg;)
    Gedraag je he;)x
    x

• 14 November 2008 - 06:48

Mam:

ben benieuwd of de volgende lading pepernoten wel goed gaan.
    Hier vond je het beslag wel altijd lekker, dus kon je weten dat het niet goed was. Maar ja die producten zijn in het engels toch net weer anders dan in het nederlands.
    Fijn dat je opdracht nu klaar is, dan kun je echt aan het werk.
    Groeten van thuis

• 14 November 2008 - 08:13

Frank:

Kijk dan is het boek zeker nog ergens goed voor!!!

Ik hoop dat je er later ook nog profijt van hebt!!

Veel plezier nog en blijf er maar lekker van genieten want t gaat natuurlijk super snel!!!

• 14 November 2008 - 08:13

Frank:

Kijk dan is het boek zeker nog ergens goed voor!!!

Ik hoop dat je er later ook nog profijt van hebt!!

• 14 November 2008 - 13:41

Wendy:

Haha ik moet echt lachen als ik dat allemaal lees! Je bent echt supergoed bezig daar Anne! Ik denk dat veel mensen dat allemaal wel herkennen van jou, die pepernoten en die stomme kruising enzo!

Eej meis, heel veel plezier nog en jij ook een heel fijn weekend! Ben benieuwd wat je dan weer allemaal hebt uitgehaald!!

Heel veel liefs van ons.

• 14 November 2008 - 17:39

Mijke:

leuk leuk leuk.. maar ga je nog wel een keer proberen normale pepernoten te bakken??
    veel plezier en ik spreek je wel weer ;)

• 17 November 2008 - 08:27

Sam:

oh, zelfgemaakte pepernoten! dat is echt super lekker! ga ik vanavond ook maken denk ik :D
    erg fijn dat je opdracht bekend is. kun je in ieder geval lekker aan de slag met je stage.
    relax, zo'n stagebegeleider!
    haha, had je al gehoord dat koen hendrikx samen met marian van lieshout boer en boerin zijn? echt super leuk!
    kus

• 17 November 2008 - 15:19

Renée:

En Toon Hesius is de prins! (Kim Hesius jeugdprinses, dus ook wel grappig!)

• 17 November 2008 - 20:58

Inge:

Hey Anne!

klinkt alsof je het goed naar je zin hebt daar aan de andere kant van de wereld :) mooi zo! ben wel jaloers dat jullie wel sinterklaas hebben, hier wordt er echt helemaal niks aan gedaan. ben op 5 december waarschijnlijk de enige op straat met een zwart gesminkt hoofd. Veel plezier en succes verder nog!

xxx