Een weekend vol vogels, stank en ijs - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Een weekend vol vogels, stank en ijs - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Een weekend vol vogels, stank en ijs

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

12 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Tijd weer voor mijn wekelijkse update, vol spannende avonturen en belevenissen! Ik zal maar gewoon verder gaan waar ik afgelopen donderdag was gebleven. Ik ben redelijk op tijd naar huis gegaan, daar nog wat spulletjes gepakt en mijn voedsel tas voorbereid. Rond 4 uur waren we op weg naar Napier, wat eigenlijk een hele voorspoedige reis was tot dat de beruchte plaspauze kwam. We waren nog ongeveer 30 km van onze bestemming vandaan maar we moesten alle 3 plassen, dus maar snel ff gestopt langs de weg en echt 10 minuten later waren we weer klaar voor vertrek. Brroeem brroeem pfffj, dat was alles wat de auto nog deed.. Gelukkig maakte we genoeg lawaai dat er binnen 5 minuten al iemand kwam kijken (hij woonde langs de wc huisjes). De man was zo aardig om ons te helpen, eerst de auto aangeduwd, dat werkte niet. Daarna met startkabels aan de gang gegaan en hoppakee we konden weer verder! Na dit korte oponthoud zijn we maar in 1 keer doorgereden naar onze verblijfplaats, nog snel wat boodschappen ingeslagen een diepvries pizza gegeten en lekker gaan pitten.. Vrijdag hebben we een relax dagje gehad, zijn naar te mata peak gegaan een berg met 3 toppen waar je ongeveer helemaal op kon rijden met de auto met een super mooi uitzicht. Hierna zijn we doorgereden naar Hastings, hier zat een schapenfabriek, of hoe je dat ook noemt. Daar verkochten ze in ieder geval allemaal schaapdingen tegen fabrieksprijzen. Hastings heeft het beste ijs van NZ, Monroes (of zo iets) dus zijn we daar ook maar even naar binnen gelopen. En natuurlij k naar buiten gelopen met een gigantisch hoorn met passievrucht en aardbeien room ijs mmmmmmmmm! Op de terug weg naar Hastings zijn we eventjes gestopt bij een 'ale and cider brewery'. Marjolein reed dus die had een alcoholloos cidertje, ik had 5 verschillende alcohol ciders en Eric 6 verschillende biertjes. Natuurlijk heb ik ook alle biertjes geprobeerd, was heel relaxt sfeertje en lekker ontspannen van verschillende sapjes genoten! Ook wel een beetje om mijn alcohol tolerantie op te krikken zodat ik niet helemaal afgemaakt wordt zodra ik terug kom in NL... :S
S avonds lekker gebbq, het is heerlijk weer geweest het weekend dus dat ging goed, nog wat biertjes gedronken en op tijd gaan slapen. Zaterdag moesten we vroeg op, we wilden een strandhike gaan doen maar daarvoor moest het eb zijn.. Om 9 uur stonden we op het strand om te beginnen aan een 5 uur durende hike, op mn slippertjes hoppakee! Na 2,5 uur waren we op plaats van bestemming: een verzamelplaats van Gannets, witte vogels die rond kustgebieden leven. Echt het waren er miljoenen niet normaal en je ging kapot van de strontlucht. Eerst dacht ik nog, ooh bah wat stinkt de oceaan. Nou totdat ik bij de vogels kwam, daarmee vergelijk was de oceaan pure parfum lucht! Rustig wat fotos genomen en wat ontspannen en daarna weer 2.5 uur terug gelopen, het was echt voort super warm. Komen we terug op de parkeerplaatst staat er een ijscokraam. Tjah daar had ik wel zin in, aleen het was softijs en het was warm, heel erg warm. Om een idee te geven HOE warm het was: mijn ijsje smolt sneller dan dat ik het kon eten. Serieus de laatste keer dat ik zoveel moeite heb gehad met een ijsje was toen ik ongeveer 6 turven hoog was en vooruit geduwd werd in een buggy!! Ik zat helemaal onder het ijs, mijn vingers tot mijn elleboog, ik had een ijssnor en druppels ijs vanaf mijn kleren tot op mijn tenen! Het werd er ook niet beter op toen Marjolein en Eric mij uit gingen lachen, nou goed het was dus warm! Dat was goede reden om terug te gaan naar Napier en lekker op het strand te liggen. Hier hebben we dan ook de rest van de middag doorgebracht en s avonds na het douchen en verfrissen zijn we lekker het centrum ingelopen om een biertje te doen en wat te eten. Uiteindelijk zijn we bij een aziatisch tent uitgekomen en daar hebben we echt heel goed gegeten. Eenmaal terug in het hostel heb ik nog wat Rugby gekeken, tja tegenwoordig kijk ik alles voort op tv zolang hij maar aanstaat. Ik snap er niet super veel van behalve dat mannen in strakke pakjes elkaar tackelen en vechten om een bal en dat het niet voor sissy is zoals american football.. Na een 'errug' spannende wedstrijd maar gaan pitten want de volgende dag was ook weer druk. We zijn 's ochtends naar een Marine reserve gegaan, lees: strand. Hier lekker ontspannen en Marjolein heeft wat gesnorkeld. Rond de middag weer in de auto gestapt want we hadden nog een behoorlijk lange autorit te gaan. Later in de middag in Taupo zijn we gestopt zodat Marjolein en Eric ff het meer in konden om af te koelen, het was echt weer warm! Oh jah ook zijn we nog door Hastings gereden om weer een lekker ijsje te eten, dit keer geen softijs dus nu kon ik het wel 'handelen' :P. Rond 8 half 9 waren we terug in Hamilton, snel een burger en friet gehaald en uitgepakt..
Maandag weer gewoon op de unie begonnen en 's avonds lekker bijgeklets met ons moeke.. Rustige dagen gehad om wat bij te komen van de drukke weekenden. Dinsdag kon ik er echt niet aan ontkomen: foto's uitzoeken. Marjolein had alle foto's die ik miste ( ongeveer 2000), dus die heb ik maar gejoetst. Hier ben ik al de hele avond mee bezig geweest zonder dat ik ze uitgezocht heb! Maar ze komen er dus snel aan (hoop ik)! Woensdag heb ik weer lange dag gemaakt op de unie, het weer hier is vanaf maandag echt verschrikkelijk benauwd met hier en daar een regenbui. De koelkast met alle honing is zeikensnat van de buitenkant door het hoge watergehalte in de lucht. Alles voelt plakkerig en vies, echt vervelend maar goed woensdag wel weer gebbqd.. hahah begin voort beetje te verkiewien vrees ik :P.. Vandaag nog niet veel gedaan wat dingen uitgezocht voor het weekend. De weersvoorspelling is nog niet zo goed dus we moeten vanavond maar ff uitzoeken wat we gaan doen..
Tijd om een einde te breien aan dit lange verhaal en beginnen met eten te koken!
Cheers,
Anne

• 12 Februari 2009 - 05:41

Mam:

we zijn wel voort benieuwd naar al die foto's.
    Er zit er toch ook wel een bij van 't ijsco eten.
    Nog veel plezier en werk ze
    Groetjes van thuis

• 12 Februari 2009 - 06:50

Frank:

Ik ben ook wel nieuwsgierig geworden naar alle foto's van het hiken, bbq'en, ijsco's eten en op het strand liggen. Je leest wel dat ik gruwelijk jaloers ben! haha!

Wij zijn op weg naar Sensation Yellow en de carnaval (nou ben jij weer jaloers) haha.

Veel plezier en tot het volgende verhaal.

• 12 Februari 2009 - 07:10

Anneke En Aanhang:

Ha, die anne, ik vind het toch heel erg knap, dat jullie de auto nog steeds aan de praat krijgen. Misschien een vakantie baantje in een autogarage? Veel succes met de honing groetjes!!

• 12 Februari 2009 - 09:27

Lonneke:

Hier is het koud man, vanmorgen al een half uur naar Brandevoort gefietst, brrrr... Hier inderdaad weer een druk weekend voor de boeg, Sensation Yellow zal wel een dolle boel worden! Het zal nog wel een tijdje duren voordat we hier voor de eerste keer de barbeque aan kunnen steken, dan ben jij allang weer terug :D!
    Heel veel plezier weer komend weekend, ook al zijn de voorspellingen niet super, erger dan hier zal het niet zijn ;)! xxxx Lonneke

• 12 Februari 2009 - 10:55

Renée:

Pff.. wat ben ik toch jaloers op jou :P

Het enige wat ik hier ook heb is een super warme kamer (het lijkt wel 30 graden). De zon staat namelijk precies de hele dag op mijn raam. Dus ik zit nu ook in hemd en korte broek haha. Ik ben benieuwd wat het in de zomer gaat worden ...

Maar ach, met die ijsjes, weet je ook weer eens hoe het voelt om jong te zijn hè ;)

En inderdaad, carnaval zit er alweer aan te komen! En ik denk dat ik voor het eerst sinds vier jaar geen lieveheersbeestje meer wordt ( WOOOW! haha). Met vriendinnen hebben we een ander beest gevonden: kikker! Dus ipv rood met zwart ga ik dit jaar voor groen!

En ik zie nu foto's! Leuk man en wat een natuur!

Nou, mijn verhaal is weer lang, dus ik ga weer afscheid van je nemen! Succes met iets leuks bedenken voor 't weekend!

xxxxx

• 12 Februari 2009 - 11:59

Tippy De Beer:

Wel lastig drinken denk ik, bier uit een houtenrekje :S

Kusjes

• 12 Februari 2009 - 20:17

Marije:

haha je bent ondertussen bijna erger aan het worden met ijs dan ik:p! Weer een mooi weekendje gehad hoor ik wel! En je hebt hele mooie fot's er al op staan:)! Nog een dagje en dan heb je weer lekker weekend! Geniet ze meid! Kus

• 14 Februari 2009 - 15:02

Janiek:

jij hebt zo'n geluk!!
    een lekker weertje
    mooi uitzicht
    en een leuke jongen

• 14 Februari 2009 - 16:00

Sam:

De eerste echte duidelijke foto's van, nou ja..
    Zometeen sensation yellow: ons mam net: ik heb nog iets voor vanavond Sanne. GELE SCHOENEN! Ik moet ze nog checken, maargoed, is een leuke accesoire zullen we maar denken :S
    Net carnavalsmiddag van de welpen gehad. Het is niet zo erg, maar voor de carnaval begint heb ik me al 3 verkleed in 2 weken tijd...
    Ik wist niet dat het daar ook minder warm kon zijn. Benauwd is wel vervelend. Succes met de natte honing. Jaloers:ijsco's! Echt mijn lievelings!

• 14 Februari 2009 - 16:00

Sam:

Moet eigenlijk nog na zin 1: wel leuk!

• 15 Februari 2009 - 16:24

Swigmen:

Hoi Anne, Helaas heb je Sensation Yellow moeten missen. Het was echt super gaaf geweest.

Veel succes daar nog.

• 16 Februari 2009 - 07:08

Eef:

Fijn om eens wat foto's te zien, je bent ook al echt bruin aan het worden! Het ziet er allemaal supermooi uit en dat zandsurfen had ik ook wel willen doen.
    Succes met je honing, heb je al wat positieve resultaten?
    Hier gaan we op naar de carnaval, sensation yellow was weer een topper.
    Nog iets meer dan 2 maanden en dan kunnen we weer samen op pad, dus oefen nog maar goed met de ciders en biertjes. xxxx

• 18 Februari 2009 - 14:23

Hans :

Hee zus ben eigenlijk wel benieuwd naar wat foto's van jullie "race" wagen en verder is alles goed hier we zijn ons klaar aan het maken voor de carnaval want sensation yellow heb ik net als jij moeten missen was lang geleden dat ik zo beroerd was zonder te drinken. Maar nog een paar maanden en dan zit het feesten er weer op en kan er weer gewerkt worden. Veel plezier en groeten van M.E. M.E. junior en mij

• 18 Februari 2009 - 16:39

Janne:

hey poepie,
    Wat ben ik toch blij dat mijn lijf niet tegen ijs kan :p hahahhaha wat een smeerboel.
    Krijg net een mail van loes wanneer en of ik mijn verbeterde CE2 in ga levere? UHM..... hoezo ik heb nog nooit iets over mijn CE2 gehoord.
    Naja we zien wel stop nu toch niet meer met stage ookal is die randebiel die er ook zit niet om uit te staan.
    Heb iig maandag en dinsdag met carnaval vrij zodat ik ook eens een lang weekend heb :P
    naja zie wel hoe het allemaal loopt of niet loopt :P
    Ben wel langzaam aan aan het aftakelen maar ja dat hoort erbij als je een tigger bent :P
    had btw eric toch anders voor gesteld :p naja bekijk zelf maar of het positief of negatief is :P
    HEb net even een geweldige aanwinst voor mijn kamppakje gekocht aangezien ik het vorige shirtje toch niet meer aan kon. Maja wie koopt er ook een maatje 156 ofzoiets :p
    Ik zal aan je denken als je dalijk verkleed voor je laptop zit of als clown op stap gaat maar je toch wel eenzaam voelt :P
    kus kus

• 18 Februari 2009 - 18:35

Tineke&familie:

anna wat een leuke kiekjes als ik je verhalen lees is het toch wel opvallend veel bbq ,ijs ,puur genieten en o jee ook nog je honing leuk maak er staks maar een boekwerk van je schrijft heel mooi.wij maken ons op voor de carnaval genieten van de potjes bier heel veel plezier daarzo en veel geluk met de honing. groetjes tineke&fam