Nog meer ijsjes en alleen maar positief resultaat - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Nog meer ijsjes en alleen maar positief resultaat - Reisverslag uit Hamilton, Nieuw Zeeland van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Nog meer ijsjes en alleen maar positief resultaat

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

19 Februari 2009 | Nieuw Zeeland, Hamilton

Ik moet weer even denken waar ik ook alweer gebleven was met mijn verhaaltje.. De plannen voor het weekend zijn donderdag avond nog gemaakt: Tauranga. Hele simpele keuze, dat was namelijk de enige plek waar het weer goed zou zijn in het weekend! Vrijdag een rustig dagje op de unie gehad en daarna spullen thuis gedropt en naar de kroeg gegaan met wat mensen van het werk. Er was een behoorlijke opkomst dus dat was wel heel leuk, lekker wat gegeten en gedronken.. Met mate want ik heb voort de alcoholtolerantie van een 14 jarige breezer-tod! Om 12 uur zijn we verzocht de kroeg te verlaten en we wilde eigenlijk nog 'downtown'gaan, maar eerst ff Marjolein naar huis brengen, toen was het al inmidels 1 uur dus ben ik ook maar thuis gebleven. Zaterdag was weer een drukke dag, op naar Tauranga, gelukkig maar 1,5 uur rijden dus dat kon onze race auto wel aan! Eenmaal daar aangekomen de spulletjes in het hostel gedropt en naar Mount Manganoui gereden. Deze gingen we beklimmen, maar nadat we ruim een half uur aan het lopen waren, gingen we nog steeds niet omhoog :S. Goh zouden we misschien op het verkeerde pad zitten, ja hoor we gingen nu om de berg heen in plaats van naar de top! Maar goed een rondje gelopen dus en daarna naar de top gelopen, wat wederom een erg mooi uitzicht gaf! Het was zoals de voorspelling al aangaf goed weer, oftewel na zo'n inspanning was het tijd voor een ijsje. Niet zomaar een ijsje hoor, er was een zaak wat zelf wafel-horentjes maakten, super lekker! Ook nog lekker ijs erin en het was weer een prima dagje! Daarna zijn we nog ff in het centrum van Tauranga geweest, even rond gekeken en daarna boodschappen doen, voor de bbq die we die avond hadden (goh wat is het toch allemaal verassend en nieuw wat ik hier doe :P) Na de bbq begon het toch wat koud te worden en zijn we naar binnen verhuist en een filmpje gekeken, lekker chillen! Daarna pitten want om 10 uur was het weer uitcheck tijd. Dus zondag alle zooi weer bijeen gepakt en naar het strand gereden, lekker tot 2 uur aan het strand liggen bakken, het weer was super lekker en het water ook. Dit lekker weer vroeg natuurlijk om iets verfissend: IJS! Haha de wafel-ijsco zaak was goed bevallen, dus voor herhaling vatbaar! Na dat moment van puur genieten weer in de auto gestapt. Onder weg naar huis kwamen we nog langs een of andere natuurpark met een waterval. Hoppakee de afslag daarnaar toe genomen en weer een totaal andere maar wederom hele gave waterval gezien, check het hele weekend was goed: waterval, ijs, berg beklimmen en bbq! Daarna naar huis gegaan, lekker gedouched en gechilled. Marjolein en Eric moesten nog naar de unie, daarna hebben we film gehuurd en pizza gegeten. Halverwege de film kwamen Stefan en Madeleine thuis, dat zijn is de zoon van onze huurbaas en zijn vriendin. Dus het was wel leuk daar kennis mee te maken, maar ook wel vreemd. Op tijd gaan pitten en maandag gewoon een relax dagje op de unie gehad, alles goed georganiseerd voor een verandering en het liep lekker. 'S avonds wat meer gesocialised met onze 'nieuwe' huisgenoten. Madeleine, heeft een Nederlandse vader en ze is op zich heel aardig, spontaan en vriendelijk. Maar ook een tikkeltje dom, ze kan ooit van die dingen zeggen waarbij ik denk: moet jij je haar niet blonderen. Ik weet dat ik dat ook doe, maar daarom verf ik mijn haar ook al een hele tijd blond. Die Stefan is echt een boom van een kerel, was er beetje bang voor maar hij is wel aardig, wat rustiger en ontspannen. Al met al gaat de sfeer heel goed en is het wel gezellig om wat meer mensen hier te hebben! Dinsdag ging ook alles nog goed op de unie en ben ik op tijd mijn bed ingedoken want het is allemaal druk druk! Ik was woensdag weer terug op mijn pechdag. Alles viel uit mijn hand, niets werkte zoals het moest, natuurlijk ook met de honing: alles werd positief, wat blijkt de honing reageert met mijn kleuring ipv dat alleen de bacterien reageren. Hopeloze toestand tot nu toe nog, dus ik weet nog niet hoe dit zich gaat vervolgen. Zelfs Peter weet het niet zo goed, maar het is al wel jaren bekend, goh wat inlichting zou ook niet vervelend zijn denk ik dan :S. Maar goed ik had 's avonds weer een kansloze netball wedstrijd. Het team van Emma (inmiddels ex-collega) kwam weer personen te kort dus ik mocht meedoen. Dat was wel ff iets wat ik nodig had, gewoon 45 minuten lang rondlopen zonder precies te weten wat ik moest doen en lekker wat ballen! Dat maakte alles weer goed, plus het feit dat ik nog een muffin had na de wedstrijd, die we natuurlijk met iets van 60-12 verloren hadden. Goh dat netball lijkt wel verekkes veel op korfbal zeg, haha wonderbaarlijk gewoon! Vandaag maar weer gefrot met mijn testen en weer alles positief, aangezien mijn stage bijna voorbij is en ik een hele optimalisatie proces heb gedaan voor deze kleuring en het gewoon niet werkt met de honing is het nog niet bekend wat ik nu verder moet doen. Volgende week zal ik gewoon mijn verslag al wat in orde gaan maken en mijn experimenten ff stil leggen en dan kijken we wel verder hoe het zich ontwikkelt, of niet :P. Maar goed het werk is nu klaar, zometeen ff douchen en dan klaar maken voor thirsty thursdays, ja ik moet weer een beetje terug komen in mijn zuiptempo wil ik niet helemaal kapot gemaakt worden zodra ik thuis kom. Daar heb ik meer angst voor dan dat er hier of in het vliegtuig iets met me gebeurt! Ben nu aan het denken of dat dan wel gezond is :P. T komt ooit allemaal wel goed, hoop ik maar. Dus na al dit gezwets ga ik me maar klaar maken voor stappen vanavond en eerst zorgen dat ik een goede bodem heb, dus lekker kokkerellen (of zo iets :P)
Cheers,
Anne
P.S. Iedereen heel veel plezier met carnaval maar laat mij maar met rust als ik alleen in het hoekje van mijn kamertje zit te huilen! Ik wil GEEN smsjes van hoe leuk het allemaal wel niet is of dergelijke en ik zet mijn telefoons gewoon uit voor de komende dagen! Maar voor jullie, toch heel veel plezier en drink er in stilte maar 1 voor mij (of 2 of meer :P)
P.S. 2, Weet er iemand hoeveel bier/wijn/alcohol er doorheen is gegaan met Sensation Yellow? Is het nog steeds spannend wie de winnaar wordt of is Rockin' disco nog steeds de beste kanshebber? Foto's zagen er in ieder geval goed uit :)

• 19 Februari 2009 - 05:28

Luuk:

Goedemorgen!

Je PS-en maken duidelijk dat de "heimwee" langzamerhand begint te dagen? Laat ons toch lekker, kansloos, vastelaovend (carnaval) vieren, en dan eet jij lekker ijsjes, zon je lekker op het strand en reis jij lekker rond!?!? Deal? ;)

Nou, tijd voor een ontbijtje en vanavond.... Carnaval! :)

Doei!

• 19 Februari 2009 - 05:32

Mam:

vervelend dat je experimenten niet goed gaan, het eerste deel van je stage liep alles wel goed. Verder vermaak jij je we3l, dat gaan we hier dit weekend ook doen.
    Veel groetjes van thuis

• 19 Februari 2009 - 06:59

Frank:

Hey Anne,

FF een reactie op je PS2. Er zijn in totaal volgens mij 17 vaten bier doorheen gegaan en een doos of 6/7 aan moezel en wijn. Dus dat is niet normaal veel.

Het verschil tussen Sensation Yellow en Rockin' Disco is echt super weinig dus de spanning is om te snijden!! (overdrijven maakt de zaak duidelijker (met die spanning dan))

Het was zaterdag ook echt een geniale avond. Veel plezier nog en geniet er van!!!

• 19 Februari 2009 - 08:25

Eef:

Balen dat je tests niet gaan zoals gepland, misschien kan er met een kleine aanpassing toch nog iets interessants van maken. Misschien kan je carnaval daar ook introduceren, net zoals je met de Sint hebt gedaan. Gewoon jezelf verkleden en keihard bier gaan drinken met je oude en nieuwe huisgenoten!
    Als je terug bent maken we het allemaal weer goed, zelfs je zuiptempo,haha!
    xxxx

• 19 Februari 2009 - 18:29

Lonneke:

Ach Anne, je moet maar denken: Ik zit lekker in de zon! :D Wij zitten hier weer in de natte sneeuw en de vrieskou (voor de zoveelste keer...)!
    Ik zal je niet smsen, ik kan mn broertje natuurlijk niet in de gaten houden hé ;)
    Jij ook veel plezier met vast weer leuke dingen dit weekend, ik zal dr n paar (ja een paar maar, ik geniet altijd met mate) op je drinken!
    xxxx

• 19 Februari 2009 - 20:19

Tippy De Beer:

Van ijs en honing wordt je dik!

Dikke kus op je lievelingsplekje

• 20 Februari 2009 - 08:00

Mijke:

toch nog jaloers? hoe hou je het voor mogelijk :P
    maar wij gaan er van genieten en ik drink er wel een paar op jou :P

• 20 Februari 2009 - 17:23

Thijs:

Handig dat je geen sms-jes wilt. Je telly uitzetten heeft weinig zin, die sms-jes krijg je toch wel. En dat zullen er veel zijn!!! Je kent ons Lieroppenaren toch. Meelevend als wij zijn ;-) En foto's kijken doe je ook, dus dat wordt volop huilen!!! Medelijden? Met iemand die hartje zomer Nieuw Zeeland aan het beleven is??? Neujjjj, nie egt... Tot over een paar weken!

• 21 Februari 2009 - 10:29

Maria:

Hallo die anne , wat een gave reis ,en wat maak je een leuke dingen mee, daar kan zelfs onze carnaval niet tegen op.
    Opa en Oma hebben jou kaart gekregen, en waren daar erg gelukkig mee.Oma had de tranen in haar ogen , want jij was in het land waar haar broer zoveel jaren heeft gezeten. Dus daarvoor bedankt,nog heel veel plezier en tot over 2 maanden groeten uit Beek en Donk

• 23 Februari 2009 - 10:04

Sanne:

Tja, carnaval, wat zal ik ervan zeggen. Ik kan wel zeggen dat er zaterdag met de carnaval maar 1 vat bier doorheen is gegaan, maar ja, dan weet je ook wel dat ik lieg ;)
    Wanneer niet gelogen is, is dat de bierprijzen zijn gestegen naar twee euro bij oele.
    haha, en wat we ook nog hebben gedaan! gisterochtend om half twaalf naar de mac. een mckroket en frietjes gegeten met als toetje een mcflurry: ze hebben een nieuwe smaak: noten en caramel! als ze die in nieuw-zeeland ook hebben: een aanrader! :D
    geniet ervan: tot vlug inmiddels :D
    kus