Zoals Sting al zei: 'Englishman in New-York'
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Anne
22 Februari 2011 | Canada, Toronto
Zaterdag ben ik eens de stad gaan verkennen! Met mijn dagjesrugzak gevuld op pad gegaan en natuurlijk een lege portemonee maar een volledig functionele creditcard op zak, komt toch alles op zijn pootjes terecht. Ik wilde nog graag een broek kopen want die heb ik toch echt nog een nodig. Alleen dat was makkelijker bedacht dan gedaan, hier verkopen ze bijna alleen maar van die stretch broeken met bloempjes op de kontzakken. Maar goed ik had na een uur wandelen een winkeltje gevonden en was uiteindelijk geslaagd voor mijn missie!
Buiten een broek had ik ook nog een Canadese telefoon nodig. Dit verliep niet geheel vlekkeloos.. Ik was gewoon een telefoonwinkel binnengelopen en wilde graag een prepaid kaart. Telefoon was niet nodig want ik kon gewoon een SIMkaart kopen en die in mijn huidige telefoon doen. Alleen als je hier prepaid hebt, zit je nog aan een soort van plan vast. Vraag me ook niet precies hoe het zit, je moet in ieder geval elke maand er geld op zetten en dan zou het moeten werken. Dus ik wilde graag die SIM kaart hebben en meteen wat beltegoed op die telefoon. Maar het duurde en het duurde.. Ondertussen - het was bloedheet in die winkel en gruwelijk koud buiten - had ik me al half uitgekleed want ik ging kapot daar. Nou het betalingssysteem lag eruit en het lukte allemaal niet bla bla bla.. Inmiddels gutste het zweet zowat van mijn kop en begonnen er zwarte vlekjes te verschijnen. Dus ik vroeg of ik eventjes mocht gaan zitten omdat ik me niet goed voelde.. Na een kwartier en een halve liter water was het weer wat bijgetrokken en werkte het systeem nog niet dus hebben ze van armoei maar gewoon de SIMkaart gratis meegegeven.. Avonturen avonturen, weer eens wat anders dan met je zatte kop alles onderkotsen of je hele trui kapot vallen ;). Enfin, mijn nummer is in ieder geval 6473081301. Maar goed jullie kunnen mij hier niet op smssen want die krijg ik blijkbaar niet binnen.. Dus graag op mijn NL nummer smssen en dan sms ik wel terug met mijn Canada nummer. Hopelijk dat dat wel werkt (@ Lonneke: Heb jij mijn sms wel ontvangen?). Daarna ben ik als echte 'small town girl' nog even over de farmers market gelopen. Een super grote overdekte markt waar ze verschillende kraampjes hebben met kaasjes, drank, vlees, brood en dergelijke.
Zondag was een belangrijke dag voor mij, het eerste Canadeese biertje was een feit! Een grote pint Canada Beer! Susan en ik waren wezen eten bij 'The old spaghetti factory'. Waar je zoals de naam al doet vermoeden spaghetti en andere pasta's kon eten. Het was vroeger een oud warenhuis en nu hebben ze het omgebouwd in een restaurant met heel veel gekleurde lichtjes, paardjes van de draaimolen, een tram, een lift en nog meer fratsen. Super leuk om te zien en ook lekker gegeten en gedronken!
De maandag hadden we vrij, het was familiedag. Ja ja alsof kerstmis al niet genoeg is hebben ze hier een speciale dag om gezellig met de fam door te brengen.. Susan en ik zouden eigenlijk samen door de stad lopen maar het was steenkoud en het had gesneeuwd (ongeveer 10 cm) dus we hebben een boerderij in de buurt bezocht waar tevens alle beesten ook gigantisch zijn(!) en het verder daarbij gelaten.
Vandaag eindelijk wat quality time met mijn begeleidster gehad. Ze is echt oprecht wel aardig en super gedreven maar tegelijkertijd ook gruwlijk slecht voorbereid. Oftewel ik moet het gewoon zelf een beetje uitzoeken, wat ik wil bestellen en wanneer en hoeveel en al dat. Maar goed dat lukt me ook wel! Ik kan ook met trots zeggen dat ik een eigen bureau heb! De indier die tegelijk met mij was begonnen, heeft een week op MIJN plek gezeten en vanochtend was hij later dan mij binnen dus nu moet hij de rest van de tijd alleen in een hokje zitten-gna gna gna! Hij had zelfs ook het lef om spullen al in MIJN bureau te leggen, pffj buitenlanders!!
Trouwens over gigantische beesten gesproken, onze monster kat leeft nog al eet hij de laatste tijd wat slecht.. Waarschijnlijk prakken we het niet fijn genoeg waardoor hij alleen de saus eraf likt.. Maar goed die heeft dus ook een kattenbak, die ik schoon moet maken.. En grote katten leggen groten pasjes en poepjes.. Dus elke avond voor het slapen gaan mag ik 3 tot 5 bolkers uit die bak scheppen! Dus daar ga ik nu ook maar vast aan beginnen!
Liefs,
Anne
p.s. Lonn ik weet dus niet of je mijn sms hebt gehad, anders bij deze super bedankt voor het kaartje! Eef en Jos jullie ook kei bedankt voor het kaartje en ik ben al enkele Irish Pubs voorbij gelopen, dus dat komt goed ;)
23 Februari 2011 - 06:36
Mam:
Nou met je stage komt het wel goed, bestel maar, bestel maar, bestel maar...
Ik weet hoe vies je bent van andermans poep, laat staan van een kat. Bah Bah. Gelukkig hoeven jullie nog maar een week voor de kat te zorgen, hopelijk overleeft hij dit.
Ik ben heel blij dat die bergen sneeuw bij jullie liggen en niet bij ons. Hier is het ook niet warm maar toch nog wel een graad of tien meer dan bij jou.
Groetjes -
23 Februari 2011 - 07:50
Janne:
wat lekker nog een keer sneeuw :P gelukkig wordt het hier weer warmer :D Ik zal even de smsjes die ik naar je canada nummer heb gestuurd doorsturen naar je normale nummer dan kun je ze iig ook lezen.
gelukkig voor je is die indier nu weg, als ze net zo irritant zijn als die hier zitten in de bus dan is het maar goed dat ie alleen zit :P
En ja over die mooie stretch broeken met bloemetjes, als je in de mensen massa op wil gaan en jezelf minder strainger voelen, had ik die toch echt een gekocht :P hahaha lijkt me enig bij je.
Ik ga beginnen met werken.
Groetjes -
23 Februari 2011 - 07:54
Anneke:
Wat goed van je dat je het eerste pilsje op canadese bodem hebt overleefd zonder rare dingen mee te maken. Ik ben wel heel blij dat jullie in de sneeuw zitten, vooral daar houden!!! Gr. anneke -
23 Februari 2011 - 08:26
Lonneke:
Nope, heb je smsje niet gehad, maar dat overleef ik wel!!;)
Wa moet ik met die foto's van al die beesten?? Ik moet zeggen dat sinds je in Canada zit je wel aan het veranderen bent... Beestenlover ;)
xxxx Lonneke -
23 Februari 2011 - 08:26
Eef:
Dus je loopt nog niet rond in skinny jeans... toch jammer, had daar graag een foto van gezien! Over foto's gesproken je bent wel fanatiek in het plaatsen van nieuwe kiekjes, leuk! Wat een huge schapen, nier normaal. Nu je je eerste Canadian beer hebt gehad, verwacht ik dat je in juli als wij komen wel een vergelijkend warenonderzoek hebt gedaan en ons kunt leiden naar een topkroeg!
xx -
23 Februari 2011 - 09:47
Mijke:
Woow ik liep alweer een verhaal achter :o. Ik heb bij je vorige bericht geen mail gehad, maar goed ik ben weer helemaal bij. Mooi dat het zo goed met je gaat. Fijn dat je zelf mag bestellen wat je wilt, altijd makkelijk. En eindelijk je eigen bureau!! Het gaat dus helemaal goed komen daar in de sneeuw :P.
Xx -
23 Februari 2011 - 14:43
Renée:
Wat word ik toch altijd vrolijk van jouw berichtjes haha! Je schrijft zo leuk en dingen die je meemaakt kan ik me helemaal voorstellen. Ik zie al precies voor me hoe je de kattenbak schoonmaakt hahahaha!
Super leuke foto's ook trouwens!
En als alles zo groot is, ben ik ook wel benieuwd naar de canadese jongens.. gna gna.. :P
Tot snel met een update mail! (waarschijnlijk vrijdag!) -
25 Februari 2011 - 13:23
Marije:
Haha ik kan me inderdaad al helemaal voorstellen hoe je die kat aan het vervloeken bent:)! Wat een mooie sneeuwpop, creatief momentje gehad:p? Het is weer bijna weekend, de vrijdag nog even overleven meid! Ga je dit weekend een tweede poging doen om rare dingen mee te gaan maken met de canadese pilsjes:p? Veel plezier! Xxx -
25 Februari 2011 - 19:47
Swigmen:
Opa Swiggers heeft het nu ook eindelijk gevonden. Zal vanaf nu het eens bij gaan houden. Zal snel een mailtje sturen.
Succes daar.