Exponentiele groei fase! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Anne Brussel - WaarBenJij.nu Exponentiele groei fase! - Reisverslag uit Toronto, Canada van Anne Brussel - WaarBenJij.nu

Exponentiele groei fase!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Anne

01 Maart 2011 | Canada, Toronto

Lieve lezers, ik kan jullie verblijde met enkele fantastisch leuke evenementen/gebeurtenissen! Ten eerste zit ik in de exponentiele groei fase van mijn alcohol gebruik, ten tweede zitten mijn cellen voor mijn experimenten in de exponentiele groeifase en ten derde ben ik aan het einde van mijn bolker schep/kattenbak schoonmaak periode!

Ik zal braaf bij het begin beginnen, afgelopen week heb ik vrienden van Susan ontmoet. Op de donderdag avond zijn Susan en ik uit wezen eten bij de Koreaan. Waar je zelf mocht grillen. Aangezien Susan vegetarisch is, was het grillen dus volledig in mijn handen, wat uiteindelijk dus een volledige puinhoop gaf. Maar desalniettemin echt heel erg lekker was! Daarna hebben we in een cafée'tje nog een toetje gehad en een pilsje! Samen met een Frans stelletje, een andere duitser die inmiddels weer terug naar Duitsland is dus daar heb ik geen tijd aan verspilt en een Candees meisje. Het was gezellig en lekker om even na het werk een drankje te doen.
Het weekend was voor mijn Canadeese levensstijl behoorlijk volgeboekt. 'S ochtends alle roddels besproken met mijn moeder, 's middags zijn Susan en ik naar ijssculpturen weeste kijken. Ik heb er foto's van maar ik kan ze door een fout op de waarbenjij.nu momenteel nog niet uploaden. Maar goed dat was heel leuk om te zien, voornamelijk ook koud. Zeker als ik die mannen/vrouwen dan met zn blote handen dat ijs zie bewerken, brrr! Daarna lekker rondgeslenterd door de stad, nieuw paar handschoenen gekocht en kaartjes gehaald voor een ijshockey wedstrijd voor de zondag.

In plaats van de zondagen thuis, die zo nu en dan beginnen met overgeven en pas tegen 3-en wat beter beginnen te worden, was het hier die klote kat! Ik stond zondag op een christelijke tijd op en ik zag een verdacht vlekje op mijn overloop op het tapijt. Wat verderop zag ik enkele kattenbrokken, en nuchter als ik ben dacht ik: 'oh nee de kat heeft haar eten hier gebrast'. Maar goed eerst zelf maar ontbeten en rustig wakker geworden. Loop ik terug naar beneden en zie ik letterlijk RECHT VOOR die gore kattenbak een gigantische kledder katten-kits liggen! Aangezien de verhuurster nog steeds op vakantie was en de andere huurdster een weekend weg was, moest ik op mijn knieen - op een zondag ochtend voor 11 uur - kattenkits opruimen! Dat is echt het meest walgelijke werk ooit! Dus handschoenen aan, flink wat papieren keukenrol, een spons en waspoeder heb ik een half uur lang zitten schrobben.. Tja de volgende keer kies ik echt liever voor de kater!

Verder had ik een ijshockey wedstrijd op de planning staan, dus om 12 uur gingen we met de tram en de bus naar één van de meerdere ijshockey stadions. We zijn naar de Toronto Marlies weeste kijken, dat is de 2e league en de Toronto Maple Leafs spelen in de NHL (National Hockey League). Ja hier noemen ze ijshockey gewoon hockey en het 'kraagjes omhoog en ballen tussen de benen' spel dat wij hockey noemen, noemen ze hier fieldhockey. Schandalig zoals het is, is dit mijn 2e live ijshockey wedstrijd terwijl ik nog nooit een live voetbal wedstrijd heb gezien. Dus dat moet ik als ik terug ben toch echt eens gaan doen. Maar goed, ookal was het de 2e league het was nog steeds super gaaf. Echt de sfeer die er hangt en het spel zelf is echt super indrukwekkend. Het gaat super snel en gruwelijk rauw en ram hard! Regelmatig wordt er ook wat gevochten op het ijs, zeker als de keeper/goalie aangevallen wordt en dan worden de handschoenen en helmen afgedaan en gewoon gebokst, geen wonder dat er 3 scheidsrechters zijn en allemaal ook een aardig postuur hebben. Het enige wat wel jammer is, is dat er veel en lange onderbrekingen zijn binnen de wedstrijd, dus je hebt 3 keer 20 minuten spelen, binnen die 20 minuten heb je nog 2 keer enkele minuten pauze en tussen de verschillende helften zit dus 20 minuten pauze waarin het ijs schoon gemaakt moet worden. Maar goed het was dus een hele zondagmiddag activiteit en het was wel echt genieten! Een keertje wat anders dan S.V. lierop, wat ongeveer elk jaar degradeert ;). Na de wedstrijd hebben we nog lekker wat gegeten in een barretje wat alleen eigen-gebrouwen bier schonk. Het grappige was voornamelijk dat ze 'bier cocktails' hadden. Hoe exotisch het ook klinkt het was onder andere een sneeuwwitje en een biertje met cassis. Maar goed dat smaakte verekkes lekker bij mijn hamburger met frietjes!
Ondanks alle leuke dingen moet er ook gewerkt worden. Ik ben dan sinds maandag ook echt begonnen in het lab. Ik heb wat bactieren gegroeid-niet erg interessant en voornamelijk gruwelijk stink-werk. Ik heb nog niks gehoord van mijn begeleidster over mijn project proposal. Dus zodra ik daar iets meer over weet ga ik -in jip en janneke taal- poberen uit te leggen wat ik nu precies ga doen. Hopelijk volgende week daar meer over. De bestellingen zijn inmiddels geplaatst dus langzamerhand begint het allemaal wel te werken!

Het allerbelangrijkste aan afgelopen maandag is dat Susan, ik en Mattieu (kerel van het franse stelletje) kaartjes hebben geboekt. Ach ja je kent het wel een concert hier en daar meepikken moet kunnen en aangezien ze hier helaas geen Milk Inc kennen moesten we voor een ander topact gaan. Dat is RAMMSTEIN geworden! Haha dus 8 mei -op een zondag, oei oei- gaan we met z'n 3en naar het concert van Rammstein en ik heb er nu al gruwelijk veel zin in :D.

Nu ben ik net terug van de trough. Eens in de maand gaan we met alle mensen die mee willen van het lab naar een cafee om een drankje te doen na het werk. Dus dat hebben we net gedaan en tevens een goede kans om wat verschillende biertjes te proberen en om de mensen buiten het werk wat beter te leren kennen. Het was echt heel gezellig! En met trots kan jullie nu ook mededelen dat ik deze week dus al 6 biertjes op Canadese bodem heb gedronken. Tenopzichte van 1 pilsje een week geleden. Dus die exponentiele groei zit helemaal goed, en als het zo doorgaat vrees ik dat de eerste kater ook zo om de hoek komt kijken. Maar ach dat zijn zorgen voor morgen!

Liefs,
Anne

• 02 Maart 2011 - 07:00

Mam:

Al met al heb je deze week dus ook flink in de stank gezeten, wat vies die kat, ik weet meteen weer waarom wij er geen hebben. Je bent dus ook al flink Canadese cultuur aan 't snuiven, toch weer wat anders dan Nirwana met de carnaval. Werk ze deze week, we denken aan je als we bij van Oosterhout aan het bier gaan.

• 02 Maart 2011 - 07:16

Janne:

Hahaha je doet het goed met je bier daar! Je nederlandse gaat er wel al op achteruit met je weeste maar dat zullen we maar door de vingers zien ;) We hebben gister na GWO afscheid genomen van ene maarten die ik dus nog nooit gezien had maarja vlaai gaat er altijd in.
    Het valt me nog mee dat je die kat niet een keer prongelijk expres geschopt hebt aangezien dat een van de eerste dingen zou zijn die ik zou doen als ik zo'n kotsie zag liggen (als het net zo vies is al honde kots dan is het echt smerig).
    Nog 2 dagen werken met vandaag erbij en dan is het CARNAVAL vieren! ik zal proberen aan je te denken tijdens het nuttigen van de nodige biertjes als het me nog lukt :P

• 02 Maart 2011 - 08:37

Eef:

Je gaat als een speer, ik lees hierboven vaak drankje doen, hapje eten en gave uitjes boeken, dacht dat jij moest studeren daar! Je hebt in ieder geval wel credits gescoord bij de verhuurster moet je goede zorgen voor die stinkkat...
    Hier maken we ons klaar voor de carnaval, ben vooral benieuwd naar Huub nu de damesselectie van 4 vorig jaar halveert: Suus gaat rondje Klot doen en jij zal er ook niet voor terugkomen...

• 02 Maart 2011 - 09:16

Anneke:

Leuk om te zien dat het allemaal goed gaat! Natuurlijk denken wij ook aan jou als wij hier aan het carnavallen zijn! Maar dat komt best wel goed, nu je het canadese bier hebt ontdekt. Gr. Anneke

• 02 Maart 2011 - 10:13

Lonneke:

Ja, ik denk dat ik toch nog maar eens ernstig na moet denken of ik richting Canada kom ;), kan ik ook mooi mee naar Rammstein, twee vliegen in één klap: Mooi concert van Rammstein en dan heb ik er weer voor gezorgd dat ik (helaas) echt niet naar Peteyfest kan...
    Hier inderdaad de carnavalskriebels, weet alleen nog niet wat mn kostuum wordt: voor in de kroeg maakt da nie zoveel uit, moet op school bij mn kleuters natuurlijk wel iets spectaculairs worden...
    Ja de zaterdag bij de Bab zal dit jaar wel niet zo'n spektakel worden als vorig jaar, vrees dat ik het zonder jou niet zo laat kan maken! ;)
    Zal je na de carnaval wel laten weten of we nog leven!!
    xxxx Lonneke

• 02 Maart 2011 - 12:28

Renée:

Oe alweer een verhaaltje :)! Ik kan het haast niet bijhouden haha!
    En ik heb je nog steeds niet gemaild! :$ Sorry! Ik hoop er vanavond of morgenavond of vrijdag even tijd voor te hebben. Met al dat geklus schiet het er bij in. Maar het vordert dan ook al exponentieel haha! Het verven is bijna klaar en dan gaat er laminaat in! En daarna al meubels enzo plaatsen. Ik zal voor jouw een filmpje door het huis maken, dan heb je vast een preview ;)

Verder heb je idd een beetje een stinkweek gehad, maar je bent wel al een beetje aan het biertrainen, goed bezig! Misschien had ik dat ook maar moeten doen, ik ben nog niet echt voorbereid op carnaval. Ik vrees dat ik het zaterdag ook niet laat kan maken.. (ook wel weer verstandig voor rondje klot, dat begint ook verrekkes vroeg...)

Nou geniet in ieder geval van je schimmels, succes met de begeleidster en super vet dat je naar Rammstein gaat! Die zijn echt super!
    Geniet van je week en nu echt tot mails! xxxx

• 02 Maart 2011 - 20:43

Fam.hikspoors:

Hallo Anne.

FIjn om te horen dat je al goed gewend bent aan de mensen en aan de drank.
    Dit weekend zullen we je wel missen met de carnaval en zeker je prive fotograaf voor de leuke foto s.
    Wij zijn net een weekje terug van Gran Canaria mooi eiland was er lekker warm.
    Heb jullie pap gerustgesteld voor de vliegreis maar dat komt wel goed.
    Anne je had de kattenkits wel kunnen gebruiken voor je onderzoek.

Groetjes van ons allemaalen we houden contact.

• 04 Maart 2011 - 11:52

THIJS:

Hahaha, hoe gaaf, een Kits-Kat. Eerst volgende keer dat je in Nederland in de supermarkt staat (of waar dan ook) en je ziet die rode repen liggen in het snoeprek moet je weer denken aan Kits-Kat !!!

• 04 Maart 2011 - 12:15

Frank:

Zo, ik heb alle verhalen nu doorgespit!! Wat een avonturen. haha!!

Bij deze ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken naar een wedstrijd van de cinco's van Lierop volgend seizoen. Heb je ook eens een live wedstrijd gekeken ;)

Veel plezier nog en geniet er van!!!

• 04 Maart 2011 - 14:11

Swigmen:

Ja dat is echt gaaf yshockey kijken. Als Gilde hebben wij dat de vorige keer ook gedaan in GMBH. Maar in het land van yshockey zal dit qua beleving velen malen groter zijn.

Netjes qua pils. Paar stapjes hoger en dan is het niveau weer van ouds.

Groetjes

• 12 Maart 2011 - 21:20

Sanne:

Zo eh, na een gevecht op de bank te hebben gehad met gijs (wat naar verwachting vergelijkbaar is met een gevecht op het ijshockeyveld) bij deze toch in staat om te typen. Dat schiet toch ook niet op: allebei half liggend jou super gaaf-geschreven verhalen lezen! En dat al helemaal niet met half geopende ogen omdat hij inmiddels alweer slaapt. Ik vooral gefascineerd van die ijssculpturen: gaaf! gIJS met name fan van IJShockey... hihi.
    BEN TROTS OP JE!